Spillselskapet Ubisoft har lenge hatt lyst til å lage filmer basert på flere av deres dataspill, som «Splinter Cell»– og «Assassin’s Creed»-seriene.

I dag kom sistnevnte prosjekt ett steg nærmere å bli en realitet, ettersom Ubisoft har slått seg sammen med filmselskapet New Regency om en «Assassin’s Creed»-film, meldes det i en pressemelding.

Jobben med å utvikle et manus påbegynnes umiddelbart, og Ubisoft har visstnok sikret seg kreativ kontroll over hele prosessen.

– Ubisoft valgte å samarbeide med New Regency fordi de er et talent- og filmskaperstyrt selskap, med den samme uavhengige og kreative tankegangen som vi har i Ubisoft Motion Pictures, sier Jean-Julien Baronnet, sjef for Ubisofts eget filmselskap.

Avtalen med New Regency kom rett etter at Ubisoft Motion Pictures klarte å få Michael Fassbender («Prometheus», «Inglorius Basterds») til å spille i «Assassin’s Creed»-filmen.

– Vi ville gjøre alt vi kunne for å lande rettighetene til «Assassin’s Creed», som Ubisoft har veldlikeholdt med stor omhu og høy kvalitet gjennom årene. Etter å nylig ha jobbet med Michael på Steve McQueens «12 Years A Slave» virket samarbeidet enda mer forlokkende, sier New Recency-sjef Brad Weston.

Ubisoft Motion Pictures ble grunnlagt i januar 2011 for å videreføre spillseriene deres over til film-, tv- og webserieverden. Utenom «Assassin’s Creed»-filmen jobber de også med en tv-serie basert på «Rabbids»-spillene, samt to filmer basert på Tom Clancy-seriene «Splinter Cell» og «Ghost Recon».

Det sies pent lite om hvilken rolle Michael Fassbender skal spille i filmen, hvilken historisk tid den vil utspille seg i, eller når filmen er planlagt utgitt.

Mens vi venter på flere nyheter, kan det være greit å forkorte ventetiden med «Assassin’s Creed III»-spillet som tar oss tilbake til amerikanske revolusjonen i slutten av denne måneden. Her er traileren: