Dokumentaren «Cocaine Cowboys» fra 2006 er en fantastisk underholdende historie om narkotikakrig og organisert kriminalitet i Miami. Iallfall om du skal ta oss i Filter-redaksjonen på ordet (den er på Netflix).

Nå skal Michael Bay og Jerry Bruckheimer lage en tv-serie basert på materialet, ifølge The Guardian. De har en bestilling på en pilotepisode inne hos kanalen TNT.

Historien omhandler Miamis utvikling til en by med enormt mye narkotikakriminalitet – et miljø som inspirerte blant annet «Miami Vice» og «Scarface».

For å kontre det som ellers kunne ha blitt en i overkant testosteronfylt affære er det Michelle Ashford – skaperen av Showtime-serien «Masters of Sex» som skal skrive manuset. Prosjektet har vært planen lenge for de tre, allerede i 2011 jobbet de sammen, da HBO vurderte prosjektet.

Om man går så langt tilbake som 2008 var også Bruckheimer og Bay på saken, da med Meredith Stiehm som manusforfatter – hun som senere satte i gang den amerikanske «Broen»-adapsjonen «The Bridge».

Fordi Hollywood gjerne er sånn, kommer den til å konkurrere mot en filmatisering av den samme historien, med Mark Wahlberg i hovedrollen, basert på boka «American Desperado». Det siste vi hørte fra denne var at hans venn Peter Berg («Friday Night Lights», «Battleship») skulle regissere, og at Jennifer Lopez var interessert i en rolle.

Av en eller annen grunn har vi mer tro på tv-serien foreløpig.

Bay og Bruckheimer står bak «Bad Boys»-filmserien – en annen historie om kriminalitet i Miami.
Bay og Bruckheimer står bak «Bad Boys»-filmserien – en annen historie om kriminalitet i Miami.

Bay og Bruckheimer er kanskje mest kjent for sprellene sine i filmverden, som regissør og produsent på blant annet «Bad Boys» og «The Rock», og hver for seg på «Transformers»– og «Pirates of the Caribbean»-filmene – men de har også lekt seg i tv-land.

Bruckheimer som hodet bak den nå enorme «CSI»-franchisen (som snart får en «Cyber»-spinoff), og Bay på for eksempel piratserien «Black Sails».

Om TNT liker det de ser, bestiller de så inn mer av tv-serien – som i så fall nok vil gå inn i produksjon i 2015.