• Lik oss på Facebook og følg oss på Twitter for daglige oppdateringer fra film- og tv-verden, anmeldelser, konkurranser og mer!

Kabelkanalen Starz har jo vist litt ambisjoner de siste årene, for eksempel med den ganske suksessrike og totalt over-the-top-serien «Spartacus» og den glimrende Kelsey Grammer-dramaserien «Boss» (som journalist Tore Waskaas har skrevet om her).

Nå har de nok landet sitt hittil største – og dyreste – tv-serieprosjekt.

Variety rapporterer nemlig at Starz nå har kjøpt serien «Black Sails» fra produsent Michael Bay (bildet over). Dette er en sjørøvereventyrserie som samtidig er en forløper til Robert Louis Stevenson-romanen «Skatten på sjørøverøya».

Handlingen i «Black Sails» foregår 20 år før boka, og kjente karakterer er blant andre kaptein Flint og en ung John Silver.

Det er usikkert når serien kan komme på lufta, men innspillingen starter i hvert fall i Sør-Afrika til neste år.

Bay er for øvrig opptatt for tida med innspillingen av «Pain and Gain», en relativt liten film sett med Bay-øyne (budsjett er bare 22 millioner dollar). Her spiller Mark Wahlberg og Dwayne «The Rock» Johnson to halvkriminelle bodybuildere som blir involvert i et mislykket kidnappingsforsøk.

Et velkomment avbrekk både for ham og oss, tror jeg, før vi stålsetter oss for en ny runde «Transformers» i 2014.