Sesong to av «Broadchurch» har premiere på NRK i kveld klokka 21.35 – og blir tilgjengelig på NRK Nett-tv samtidig.

Om du har sett første sesong av det britiske krimdramaet «Broadchurch» (noe du definitivt bør ha gjort – feks. på Netflix – før du ser sesong to og leser videre her), trodde du kanskje at vi var ferdige med den vonde saken knyttet til drapet på 11-årige Daniel.

Her en liten oppfrisker:

Men, nei.

Ikke at en liten kystby som Broadchurch helt enkelt kan komme seg videre fra en så rystende sak som involverte såpass mange i lokalsamfunnet.

Når den siktede i saken helt i starten av andresesongen erklærerer seg ikke skyldig i det som bare skulle være en formell domsavsigelse i en tilståelsessak, rives imidlertid alle sårene opp på nytt.

Dermed er det duket for en full rettssak, og grunnlaget for andre sesong er lagt i den forlengede sorgen, smerten og sjokket som ble godt etablert i førstesesongen.

I hvor stor grad vi har et rettsalsdrama i vente er fortsatt litt usikkert, men det kommer i hvert fall raskt inn nye aktører i form av advokater. På forsvarersiden en tilsynelatende følelseskald rett-på-sak-advokat spilt av Marianne Jean-Baptiste – mens vi på de pårørerendes side finner en langt mer følelsesdrevet aktor spilt av Charlotte Rampling (sist sett i den skuffende sistesesongen av «Dexter»).

Vi får også gjensyn med de sørgende foreldrene til Danny, spilt av Jodie Whittaker (sist sett i spionserien «The Assets» – sjekk den ut på amerikanske Netflix) og Andrew Buchan, som i mellomtiden spilte godt i «Honourable Woman».

Men hva med våre to politifolk i tet, Alec Hardy (David Tennant) og Ellie Miller (Olivia Colman)?

Ettersom det var Millers ektemann som ble huket for drapet på Danny, verken kan eller vil hun ha noe særlig med saken å gjøre. Også Hardy sliter med sitt på det private, på flere hold – men det er hans forrige (mislykkede) sak om drapet på to jenter som nå blir dratt opp i lyset, og potensielt kan utgjøre et av de største spenningsmomentene fremover i sesongen.

Spesielt ettersom han har holdt avslørende deler av saken unna offentligheten … samt at den opprinnelig frikjente drapsmannen dukker opp i Broadchurch.

Som i forrige omgang er sesong to av «Broadchurch» malende vakkert scene- og tonesatt, der effektive og troverdige følelser – enten de er sterkt undertrykket eller uttrykt – stilsikkert driver den intense historien fremover.

Etter å ha sett første episode skal vi ikke konkluderere noe om sesongen i sin helhet – annet enn at starten er veldig god, og at vi kommer til å følge spent med videre.

Og sist, men ikke minst: High-five til NRK som klarer å sende denne bare to døgn etter at episoden først ble sendt på britiske ITV.

Sesong to av «Broadchurch» har premiere på NRK i kveld klokka 21.35 – og blir tilgjengelig på NRK Nett-tv samtidig.