I et år hvor vi allerede kan glede oss til «Gravity» og «Europa Report» er to nye romfilmer nå klare for å strømmes inn i de tusen hjem.

Denne gangen er det Liev Schreiber og Christian Slaters tur til å muligens dø grusomt på hver sin ikke-fullt-så-øde-som-først-antatt-steinklump.

Mens Schreiber spiller en astronaut i det første bemannede oppdraget til Mars i «Last Days on Mars», har Slater i «Stranded» sitt svare strev med å overleve et vesen som infiserer månebase-kollegene hans a la «The Thing».

Traileren for sistnevnte har vært ute en stund, og nå er den ifølge io9 blitt tilgjengelig på streamingtjenester i USA:

Oi oi oi. Her var det mye skriking og svetting og bløing. Er hele filmen så stressende, eller får vi noen pustepauser også? Og er replikkene bare cutpastet fra andre monster-i-rommet-filmer, eller har de faktisk hatt en manusforfatter med?

Jau, det er muligens ikke Oscar-materiale (det må da også sies at kvalitetskriteriene til Oscar etter hvert er blitt så ramsalt kjedelige at de ikke er noe å bry seg om), men for oss som liker livredde folk som lengter hjem til jorda kan det bli en grei dose skrekk.

Så lenge man tåler trynet til Christian Slater, da.

Personlig har jeg nok mer tro på «Last Days on Mars», både fordi Liev Schreiber er en uendelig mye kulere fyr og fordi den irske regissøren Ruairi Robinson allerede har laget en håndfull kule sci-fi-kortfilmer.

Blant annet «Blinky™»:

Og «The Silent City»:

Som i «Stranded» er utgangspunktet for spillefilmdebuten hans en streit «uventede livsformer truer»-sak, men antagelig hjelper det på at flinke folk som Olivia Williams («Dollhouse», «Rushmore», «The Ghost Writer») og mannen som spilte hockeykøllekjekkasen Casey Jones i Turtles-filmene (Elias Koteas, men det visste du selvsagt) er med.

Utifra det første klippet som er sluppet virker den også hakket mer stemningsfull enn Slater-gysaren:

Robinson selv er forøvrig ganske overrasket hvor utrolig raskt han fikk filmen produsert – tre år fra start til ferdig produkt. Olivia Williams virker også forbløffet, og sier til The Hollywood Reporter:

– Hvis du som skuespillerinne tar på deg et prosjekt som ennå er i utvikling, må du finne en rollefigur som er ti år eldre enn deg så du slipper å måtte gi opp rollen når filmen endelig blir laga.

Ifølge samme nettsted slippes filmen for streaming senere i år.