«Kick-Ass» var jo en helt strålende og temmelig voldelig sjarmbombe som overrasket alle med å spille inn nærmere 100 millioner dollar på verdensbasis i 2010.

Aaron Johnson spilte den tynne nerden Dave Lizewski som ble til superhelten Kick-Ass, og som blant annet fikk hjelp av den styggmunnede 11-åringen Hit-Girl.

Til sommeren kommer oppfølgeren. Budsjettet er sikkert økt betraktelig, regissøren er byttet ut (Jeff Wadlow er ny mann i registolen), Aaron Johnson har fått masse muskler, Hit-Girl har gjennomgått puberteten, mens Christopher Mintz-Plasse har fått skjeggvekst og blitt til den enda ondere superskurken kalt The Mother Fucker.

Så… Vil «Kick-Ass 2» likevel opprettholde sjarmen og lekenheten som eneren hadde?

Trykk play for å se den første traileren i videovinduet øverst.

På slutten av den første filmen fortalte Kick-Ass og Hit-Girl hverandres deres virkelige navn, og i toeren skal den unge jenta åpenbart lære Dave ett og annet om å være en ekte superhelt (teknikkene som hun igjen lærte av Nicolas Cage, som kommer til å bli savnet her).

Jim Carrey er jo ny mann i «Kick-Ass»-sammenheng (hans første superheltfilm siden «Batman Forever»). Ifølge MTV er karakteren Colonel Stars and Stripes basert på to ulike karakterer fra Mark Millars tegneserier, og han leder en gruppe av andre liksom-superhelter som har latt seg inspirere av Kick-Ass.

Om «Kick-Ass 2» funker avhenger nok mye av om Christopher Mintz-Plasse finner sin form som The Mother Fucker – en langt ondere og mer utagerende variant av The Red Mist. I tegneserien er i hvert fall karakteren helt avsindig slem.

Vi har jo likt Mintz-Plasse godt helt siden han først dukket opp som McLovin i «Superbad», og håper han klarer biffen.

Norgespremiere blir 19. juli.