Synes ikke det er lenge siden vi breaka at norske Christian Rubeck, blant annet kjent fra «Kampen om tungtvannet», var blitt kollega med Brad Pitt og Marion Cotillard på verdenskrigsdramaet «Allied».

Og vel flyr tida fort, men det er åpenbart vind i mossingens karriereseil om dagen. For nå ser vi at han også har en rolle i den kommende actionfilmen «Collide», som droppet trailer i går.

Hovedrollen i filmen tilligger «Mad Max: Fury Road»– og X Men-stjerna Nicholas Hoult, som spiller en rehabilitert kriminell som gjenopptar sin gamle levevei, inkludert et risikabelt narkoraid, for å finansiere nyretransplantasjonen til kjæresten – den kommende romheltinna Felicity Jones, snart aktuell i «Star Wars: Rogue One».

Blant blomstene i birollebuketten: Anthony Hopkins og en Ben Kingsley med herlig tysk aksent.

Så er det naturligvis ingenting som tyder på at det er noen stor rolle Rubeck spiller – ifølge IMDb dreier det seg om en rollefigur med navnet «Kye» – men det gjør det jo bare enda artigere å leke «spot nordmannen» når man ser filmen.

En tredje internasjonal film Christian Rubeck blir å se i før året er omme, er for øvrig «What Happened to Monday» med Noomi Rapace, Glenn Close og Willem Dafoe. Men den er jo også regissert av Tommy Wirkola.

Rubeck har også en rolle som utenriksminister i den kommende NRK-serien «Nobel», der Aksel Hennie har hovedrollen som Afghanistan-veteran.