Tidligere i dag fikk vi vite at Disney har utsatt Joachim Rønning og Espen Sandbergs «Pirates of the Caribbean»-film på ubestemt tid, angivelig grunnet trøbbel med manus.

Nå viser det seg at dagen i dag også bringer dårlig nytt for en annen norsk regissør bosatt i Hollywood.

Etter planen skulle nemlig innspillingen av den andre filmen i Harald Zwarts «The Mortal Instruments»-serie ha begynt denne måneden i Toronto.

Nå har produsentene i Constantin Films besluttet å utsette hele greia, i påvente av nærmere analyse av de svært skuffende – kanskje også katastrofale – inntjeningstallene.

Betyr dette at det aldri kommer noen film nummer to i serien, som baserer seg på Cassandra Clares bøker? Det vil vi på ingen måte utelukke.

– Dette var ikke en beslutning vi tok lett på. Men etter å snakket med alle partnere våre, ble det klart at vi trengte mer tid på å reposisjonere oss i markedet, skriver selskapet i en pressemelding ifølge The Hollywood Reporter.

Hvis noen vet nøyaktig hva det vil innebære å «reposisjonere seg i markedet», er kommentarfeltet åpent.

«The Mortal Instruments: City of Bones» (sorry, jeg har ikke energi til å google hva den norske tittelen var) hadde et produksjonsbudsjett på 60 millioner dollar, og har så langt bare spilt inn 37 millioner dollar på verdensbasis.

Det er svært skuffende – trolig måtte filmen ha spilt inn godt over 100 millioner dollar for at alle skulle ha blitt fornøyde.

«The Mortal Instruments: City of Ashes» skulle etter planen ha hatt Sigourney Weaver på rollelista.

– Vi er i forhandlinger og det ser veldig lovende ut. Sigourney Weaver er stor stjerne, og jeg er fan av henne. Da Veslemøy og jeg nettopp traff henne i New York, så vi Broadway-stykket hennes, og så gikk vi ut og spiste etterpå og diskuterte film nummer to, sa Zwart til VG.