Når skal noen lage den filmen om Mette-Marit, egentlig? Fra utagerende klubbing på Quart til en tilværelse med endeløs kritikk av høyt kjoleforbruk i VG, det er jo litt av et eventyr.

En jobb for Johan Kaos, spør du meg.

Men enn så lenge får de rojalt anlagte av dere meske dere i filmer om andre kongelige figurer. Allerede har «Diana» skapt noen små bølgeskvulp denne høsten (Naomi Watts virker, med rette, skikkelig flau over ha vært med på prosjektet), og i romjula er det klart for «Grace of Monaco» på norske kinoer.

Den første teasertraileren ble nettopp sluppet via The Guardian, og du kan som vanlig se den i videovinduet øverst.

Olivier Dahan («La Vie en Rose») sitter i registolen, Nicole Kidman har vært på franskkurs for å ta på seg tittelrollen, mens Tim Roth spiller rollen som Hans Høyvelbårenhet (!) prins Rainier.

Filmen finner sted i 1962, da fyrstedømmet og skatteparadiset Monaco endte opp i en opprivende konflikt med Frankrike og Charles De Gaulle på grunn av skattelovene.

Filmen gir Grace Kelly, som da hadde vært gift med Rainier i seks år, en nøkkelrolle for å løse konflikten, og redde Monaco fra et kupp.

Imens lurer Alfred Hitchcock i kulissene – han forsøker å overtale Kelly til et filmcomeback, noe som skaper gnisninger mellom den tidligere skuespilleren og hennes ektemann.

Harvey Weinstein har i hvert fall klokkertro «Grace of Monaco», og la fire millioner dollar på bordet for distribusjonsrettighetene. Tipper han blir passe rasende om ikke han i hvert fall får en Oscar-statuett for Kidman i retur.

Paz Vega, Parker Posey, Frank Langella og Milo Ventimiglia har biroller i filmen.