Vi skriver ganske lite om Bollywood-film her på Comoyo Filter, og det skyldes vel først og fremst… vel, at vi ikke har peiling.

Men manglende peiling betyr jo ikke at man skal erklære seg uinteressert, og i løpet av helgen dukket det opp en nyhetssak i mailboksen som pirret vår nysgjerrighet.

Det viser seg nemlig at det norske produksjonsselskapet/performancekunstnerne The Hungry Hearts har planer om å lage en Bollywood-film i Norge. Saken er omtalt i flere internasjonale medier, blant annet Business Standard.

Det er jo ikke første gang en Bollywood-film kommer hit, norsk natur har flere ganger vært brukt som kulisse i indiske produksjoner.

Men dette er litt annerledes, siden The Hungry Hearts og regissør Tonje Gjevjon har planer om å spille inn oppfølgeren til en film kalt «Dunno Y…Na Jaane Kyun», som skapte endel blest da den kom ut i 2010.

«Dunno Y…Na Jaane Kyun» (engelsk tittel: «Don’t Know Why») var ganske kontroversiell blant annet fordi den viste det første kysset mellom to mannlige rolleinnehavere noensinne i indisk film.

Familien til den ene skuespilleren, Yuvraaj Parasher, gikk deretter til rettslige skritt for å gjøre ham arveløs, grunnet skammen dette angivelig hadde brakt over dem alle.

Trist, men det skal imidlertid også legges til at både filmen og Parasher fikk ros fra offisielt politisk hold for å ta opp et tabubelagt emne.

Når det gjelder oppfølgeren (titulert «Dunno Y 2») skal den i stor grad spilles inn på Nesodden i august, og temaet kommer ikke til å være mindre eksplosivt. Også denne gangen kommer filmen til å handle om et kjærlighetsforhold mellom to menn, der mennene attpåtil kommer fra henholdsvis India og Pakistan.

– Dette møtet er ekstra konfliktfylt da forholdet mellom India og Pakistan i realiteten er svært spent. Ashley er utstøtt av sin familie fordi han har valgt å være åpen om sin homofile legning. Han har bodd rundt omkring i Europa. I filmen bor han på Nesodden og jobber som «sexworker», altså en som selger sex til menn, sier regissør Tonje Gjevjon til Amta.no.

Den andre hovedkarakteren, Aryan, er forlovet med en pakistansk kvinne, men ønsker å teste sex med en mann før han gifter seg. Derfor oppsøker han en sauna i Oslo.

– Her treffer han Ashley for første gang. Senere på kvelden møtes Aryan og Ashley på London, en homsebar i Oslo, og Aryan leier Ashley for tre dager. Da blir de forelsket, forklarer Gjevjon til Amta.no.

Dette blir jo spennende å følge med på – ikke minst fordi vi regner med at filmen kommer til å skape endel reaksjoner fra mer konservative miljøer.

– Dette er et eksperiment mellom aktører fra kommersielle Bollywood -verdens nest største filmindustri – og en performancegruppe fra det marginale samtidskunstfeltet i Norge, opplyser også regissøren om.

Her er for øvrig en tidligere video fra Tonje Gjevjon og The Hungry Hearts, embeddet fra deres hjemmeside: