Det finnes folk her til lands som i dag lever under en stadig frykt for hva naturen rundt dem måtte finne på av små og store puss.

Jordras, flom, steinsprang, snøskred og så videre.

Men så har du de store aktørene, som heldigvis ikke inntreffer så ofte i Norge. Vi er stort sett skånet fra verstinger som jordskjelv, tornadoer, godzillar og tsunamier … eller?

I den kommende norske storfilmen «Bølgen», vår første ordentlige katastrofefilm, er utgangspunktet nettopp det siste der, en kjempebølge forårsaket av et fjellstykke som raser ut i fjorden. Og som filmskaperne selv påpeker: Det hele er basert på virkelighe hendelser som GODT MULIG kan finne sted en gang om ikke lenge:

Filmen er basert på det faktum at fjellpartiet Åkneset, som ligger midt i Geirangerfjorden, en dag vil rase ut og skape en kraftig flodbølge på over 80 meter som vil knuse alt på sin vei før den treffer land i Geiranger. Raset og bølgen vil komme – vi vet bare ikke når…

Og skal vi bedømme ut fra den første ordentlige traileren fra filmen, blir det hakket mer spektakulært enn da halve Norge satt og ventet på at Mannen skulle falle.

Her er litt mer av filmens synopsis:

Alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden. Raset geologene har fryktet er et faktum, og en enorm flodbølge er på vei mot Geiranger. Den erfarne geologen Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) befinner seg plutselig i sitt livs verste mareritt. Familien er splittet og det er ti minutter til det fossende infernoet treffer. Det blir en livsfarlig kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land.

– Vi har holdt på med dette prosjektet her i seks eller sju år. Helt siden jeg første gang hørte om raset i Tafjord i 1934, ble jeg fascinert på et eller annet vis, fortalte «Bølgen»-produsent Martin Sundland til Filter da vi viste første klipp fra filmen i fjor.

– Det er utrolig skummelt at det er sånne steder i Norge der dette kan … eller rettere sagt kommer til å skje igjen. Et eller annet sted snek det seg også inn en tanke om at dette er noe vi kan lage film av.

«Bølgen» har kinopremiere 28. august.

LES OGSÅ: Norges første katastrofefilm: Se første klipp fra «Bølgen»!