«Dexter» er straks over, og både «Hannibal» og «Bates Motel» beviste tidligere i år en ganske betydelig seerapetitt for serialiserte drapsmenn.

Derfor: Hvorfor ikke lage en serieoppfølger til «American Psycho»?

Du vet, den ganske ikoniske fortellingen om den bestialiske drapsmannen Patrick Bateman, skrevet i romanform av Bret Easton Ellis og seinere filmatisert av Mary Harron med Christian Bale i hovedrollen.

I serien, som foreløpig kun er under utvikling hos FX (aldri for seint å snu), foregår handlingen i nåtid og ikke på 80-tallet. Patrick Bateman er i 50-årene og lærer opp en ung og tilsvarende forfengelig og blodtørstig protesjé.

Litt som en av de aller mest kjedelige subplottene i den siste «Dexter»-sesongen (og det sier ikke lite)?

Vi får se.

Litt artig trivia er det i hvert fall at «American Psycho»-oppdateringen skal skrives av Stefan Jaworski, som også har skrevet manuset til den planlagte filmatiseringen av Thomas Engers «Skinndød».

Dette kan jo alltid bli bra, men skepsisen skyldes særlig et premiss som virker å ta karakteren Patrick Bateman så bokstavelig, der særlig romanen – og til dels også filmen – stilte et betydelig spørsmål ved om Batemans vold faktisk ble utført IRL, eller om det hele var en fantasi.

Uansett, la oss høre litt på Huey Lewis & the News.

 

PS: Serien har åpenbart ikke tenkt til å forholde seg overhodet til «American Psycho 2», noe vi bare må applaudere.