Åh, som vi håper at Melissa McCarthy er på lista over nominerte for  kvinnelige birolle når Oscar-nominasjonene offentliggjøres om en snau uke (hun var nominert til Golden Globe, men tapte mot Octavia Spencer i «The Help»).

41 år gamle McCarthy har vært aktiv som skuespiller og komiker i årevis, men fikk et fortjent og massivt gjennombrudd med «Bridesmaids» i fjor, der hun stjeler nesten hver eneste scene hun er med i:

Om vi skulle rapportert hver eneste lille nyhet som dukker opp om McCarthy for tida burde vi opprette et eget nettsted, da hun åpenbart har fått mange jobber i kjølvannet av «Bridesmaids».

I dag rapporterer for eksempel The Hollywood Reporter at CBS har inngått en intensjonsavtale med McCarthy om en ny sitcom som handler om en 37 år gammel mann som må flytte hjem til mor. Serien er skrevet av komikerens ektemann Ben Falcone, som forresten også dukker opp i «Bridesmaids»:

Dette er imidlertid ikke den eneste serien ekteparet McCarthy/Falcone har planlagt sammen med CBS, begge to skriver for tida også på en serie om en kvinne som får en spektakulær midtlivskrise – og her skal McCarthy etter planen spille hovedrollen.

Skuespillerens nære forhold til CBS er ikke så merkelig, hun har nemlig også hovedrollen i den mye sette og prisvinnende serien «Mike & Molly» på kanalen (denne vises av TV3 i Norge).

Men McCarthy har også planer om å gjøre seg synlig på det store lerretet i året som kommer: Hun har skrevet sin første spillefilm (som Saturday Night Live-legenden Lorne Michaels etter planen skal produsere) og spiller i minst to store komedier: Mot Jason Bateman i «ID Theft» og i Judd Apatows etterlengtede nye komedie «This is Forty».

Sistnevnte – som er en spinoff av Apatows «Knocked Up» – fikk forresten sitt første offisielle promobilde her forleden dag: