Ojsann, nettopp.

Mel Gibsons karriere så tidligere i år ut som om den hadde en liten sjanse til å reise seg fra asken – hans siste filmer «The Beaver» og actionfilmen «Get the Gringo» var i hvert fall jobber. Men nå ser det ut til at et rotete privatliv kan komme til å sette en stopper for Gibson igjen.

Historien er som følger: Gibson har vært anklaget for antisemittisme en rekke ganger, blant annet i forbindelse med et utbrudd mot en politimann i 2006 og også i forbindelse med filmen «The Passion of the Christ».

Det vakte derfor en smule oppsikt da det på tampen av fjoråret ble kjent at Gibson jobbet med et filmprosjekt om den jødiske helten Judas Makkabeus. Lederen for Simon Wiesenthal Center Museum of Tolerance mente dette kunne sammenliknes med «å gi Madoff skuespillerjobb som sjef for finanstilsynet, eller en høyreekstremist jobben med å spille Martin Luther King Jr.».

Manuset ble levert inn i februar – skrevet av Joe Eszterhas, «mesterhjernen» bak «Basic Instinct» og «Showgirls», og i går ble det klart at Warner Bros. hadde takket nei til dette.Ifølge tidlige rapporter begrunnet Warner dette med svakheter i manus, men det er ikke den versjonen Joe Eszterhas vil at vi skal huske.

I et brev, som er gjort offentlig via The Wrap, kommer Eszterhas med en rekke drøye anklager mot Mel Gibson. Han skriver blant annet at Gibson fornekter holocaust, og at han slett ikke hadde tenkt til å virkeliggjøre noen film om Makkabeus (prosjektet ble bare satt i gang for å dekke over Gibsons jødehat).

– Jeg har kommet til konklusjonen at årsaken til at du ikke vil lage «The Maccabees» er den verst tenkelige: Du hater jøder.

Dette er imidlertid ikke de eneste anklagene Eszterhas retter i retning Gibson: Han kommer også med en rekke anklager om voldelig oppførsel mot ekskjæresten, blant annet skal han ha fortalt manusforfatteren at han planla å få henne drept i samarbeid med to FBI-agenter.

Hele brevet finner du her.

Gibson selv har for øvrig svart på anklagene allerede, via nettsiden Deadline.

Her kaller han anklagene fra Joe Eszterhas reine fabrikkeringer.

– Avgjørelsen om å droppe filmen ble utelukkende gjort på bakgrunn av ditt dårlige manus, ingen andre faktorer, skriver Gibson i svarbrevet.

 

«Get the Gringo» får forresten norgespremiere 20. juli.