Tenker du på Mel Gibson i nyere tid er vel sjansen stor for at de første assosiasjonene du får er fyll og antisemittisme, men kanskje har du også – som meg – et vagt minne om at han planla en vikingfilm der alle skulle snakke gammelnorsk?

I januar 2010 rapporterte for eksempel VG at Gibson hadde fått med seg manusforfatter William Monahan («The Departed») og Leonardo Di Caprio for å lage «den beste vikingfilmen som noensinne er laget».

Så ble det masse bråk på sommeren, Gibson la seg inn på rehab – og har siden gjort forsøk på comeback med den mislykkede «The Beaver› og nå rett-på-vod-actionfilmen «Get the Gringo».

Man skulle vel da kunne anta at planene om vikingfilmen var skrinlagt – men den gang ei.

Deadline Hollywood rapporterer nå at et manus stadig blir jobbet med, og at Randall Wallace – som skrev «Braveheart» –  nettopp har levert inn et nytt manusutkast til Gibsons produksjonsselskap Icon.

Om dette er en omskrevet versjon av manuset William Monahan opprinnelig skrev er uvisst, og det er vel lite trolig at Leonardo Di Caprio fremdeles skulle være knyttet til prosjektet – men det hadde jo vært artig å se resultatet om Gibson ville klart å få sjøsatt vikingfilmen. Han har jo rett på ett punkt, den godeste Mel Gibson – Hollywood har jo ingen god historie med vikingfilmer (selv om noen, av en eller annen uforklarlig grunn, hardnakket påstår de liker «Pathfinder»).

Dette er imidlertid ikke det eneste prosjektet Gibson holder på med – han utvikler også film en annen historisk film om Judas makkabeeren, som ledet opprøret mot Selevkidriket (167-160 f.Kr.) sammen med sin far og tre brødre.

Her er for øvrig en trailer til «Get the Gringo», som da kommer på video on demand i USA 1. mai: