Altså, et lite dilemma her. Vi oppfordrer overhodet ikke til ulovlig nedlasting, selv om vi innser at enkelte som leser denne bloggen faller for fristelsen til å laste ned  «Game of Thrones»-episoder etter hvert som de sendes i USA.

Men pressen må jo fram og alt det der, og det blir håpløst å vente med denne typen breaking news til episoden er sendt i Norge.

Likevel, du er advart, har du ikke sett episode seks, sesong to av «Game of Thrones» bør du slutte å lese NÅ. Helst bør du bokmerke artikkelen og lese den straks etter at Canal Plus har sendt episoden i Norge.

….

Men det har seg altså slik at karakteren til skuespiller Amrita Acharya fra Tromsø – tjeneren og Dothraki-språklæreren Irri – gikk en ublid sjebne i møte i episoden som ble sendt i USA søndag.

Buhu!

Episoden endte med at Daenerys fant hele sitt følge drept og dragene forsvunnet.

Kjedelig for Amrita, som er oppvokst i Tromsø og har nepalsk statsborgerskap (og som Nordlys intervjuet tidligere i år). Bloggen Vulture tok seg en prat med 24-åringen i går, som var overrasket, men fattet etter å ha blitt skrevet ut av serien:

– Dette skjer jo ikke med Irri i bøkene, derfor er jeg overrasket. Det er noen ganske saftige scener med Irri i bok tre, så jeg forventet heller ikke at dette skulle skje, sier hun til Vulture.

Hun innser imidlertid at hun neppe blir den siste karakteren av en viss betydning som må bøte med livet i løpet av seriens gang.

– Man vet rett og slett ikke hva som kommer til å hende! Masse galskap kommer til å skje. I dette tilfellet handlet det nok om at Irri var en mindre figur, og at det er så mange karakterer som går inn og ut av serien at de måtte slå sammen noen historier. I sesong tre kommer det enda flere overraskelser. Jeg kommer til å savne det.

På spørsmål om hun stjal med seg noe fra settet, svarer Amrita:

– Jeg ville ta med meg et av de store sverdene! Men jeg er en flink jente, jeg gjorde det ikke.