Hva konsekvensene er av Netflix’ satsing på egenserier som «House of Cards» og «Hemlock Grove» blir, er fremdeles ikke godt å si. Har de revolusjonert tv-landskapet for all fremtid, eller er Netflix i realiteten bare en tv-kanal som distribueres over internett i stedet for kabel eller satelitt?

Sikkert er det i hvert fall at mange kommer til å prøve å kopiere Netflix’ modell med å kjøpe serier eksklusivt direkte fra produsent, framfor å bruke materiale som allerede er vist på en annen tv-kanal.

Først ut er Amazon, som har utviklet en egen serie basert på den temmelig fornøyelige zombiekomedien «Zombieland».

I går kom den første traileren (mens første episode ble lagt ut gratis på Amazon Prime), og det ser jo ut som… noe skikkelig ræl?

Effektene ser ut til å være laget på knapper og glansbilder, mens skuespillerne tilsynelatende mangler all karismaen til de opprinnelige rolleinnehaverne Woody Harrelson, Emma Stone, Jesse Eisenberg og Abigail Breslin.

I det hele tatt har vel denne produksjonsverdien til en typisk webtv-serie framfor en fullverdig tv-produksjon, men vi får vel vente an og se om dette blir noe vil vi sjekke opp på et seinere tidspunkt.

Den første episoden er i hvert fall regissert av Eli Craig, som viste potensial med lavbudsjettsperlen «Tucker and Dale vs. Evil», som du kan leie her.