Vi elsker «The Raid», og vi elsker oppfølgeren «The Raid II»  (en av fjorårets beste kinofilmer i vår kåring).

Og nå som flere av hovedrolleinnehaverne fra begge filmene er klare for «Star Wars VII: The Force Awakens», øker sjansene for at vi kommer til å sette pris på den også.

Det er nettsiden Twitchfilm som først melder om at de tre indonesiske skuespillerne Iko Uwais, Yayan Ruhian og Cecep Arif Rahman er klare for den kommende storfilmen.

Foreløpig er ikke dette bekreftet fra offisielt «Star Wars»-hold, men vi holder likevel en knapp på at det stemmer – ettersom Twitch-redaktør Todd Brown også har jobbet som produsent på de to «Raid»-filmene.

De to indonesiske kampsportfilmene klarte begge kunststykket å komme inn på topplistene til mange av de mest eksentriske filmkritikernes favorittlister da de kom ut, takket være en fenomenal kombinasjon mellom ultravold og stilsikre filmatiske grep.

Som du selv kan se i denne samlingen av slåssescener fra førstefilmen, går det rimelig beinhardt for seg:

Kampsporten som benyttes i filmene er hovedsakelig den tradisjonelle indonesiske stilen pencak silat, som innebærer bruk av kniver, stokker og sverd – mye av grunnen til at det ikke løsnes så mange skudd i filmene.

Hovedrolleinnehaver i begge filmene er indonesiske Iko Iwais, som ble oppdaget da den walisiske regissøren Gareth Evans filmet en dokumentar om kampsporten. Evans hyret inn Iwais til å spille i det litt mer stillferdige dramaet «Merantau», før de to virkelig slo seg løs i «The Raid».

Også Yayan Ruhian begynte i «Merantau», men ble virkelig lagt merke til som rollefiguren «Mad Dog» i første «Raid»-filmen, og som den litt mer bomsete kampsportdjevelen Prakoso i oppfølgeren. Også han kan slå fra seg:

Så har du sistemann, da. Cecep Arif Rahman spilte rollen som «The Assassin» i «The Raid 2», også han er en beinhard fyr. Som i denne slåsskampen mot slutten av «The Raid 2» (obs, åpenbare spoilere):

Foreløpig vet vi overhodet ingenting om de tre herrenes roller i «Star Wars VII: The Force Awakens» – men vi tør tippe på at de har et og annet å bidra med når det kommer til kampsportscener.

Kanskje med lyssabler, for alt vi vet?