Det har vært mye usikkerhet knyttet til den kommende zombiefilmen «World War Z», basert på Max Brooks‘ kultbok med samme navn. Budsjettkrøll og dyptpløyende konflikter mellom regissør Marc Foster, filmstudioet og hovedrolleinnehaver Brad Pitt har ikke akkurat styrket troen på prosjektet.

Men nå ser ting ut til å ha løsnet, og med den siste traileren ser også filmen ut til å være på rett sport. Kanskje ikke den veien blodfans av boka måtte like (sånn er det vel alltid med filmatiseringer som dette), men den veien filmen er nødt til å gå om den skal klare å bli noe ingen andre zombiefilmer har klart før: En skikkelig kassasuksess på kino.

Selv om «The Walking Dead» slår alle seerrekorder på kabel-tv i USA, har det har ikke alltid vært en selvfølge at filmer som sentrerer rundt zombier gjør det like godt. De tre som har gjort det best, «Warm Bodies», «Zombieland» og «Dawn of the Dead», ligger alle rundt 100 millioner innspilte dollar. På ingen måte dårlig for sjangerfilm, men likevel et lite stykke unna der de største blockbusterne ligger.

Med et budsjett på rundt 170 millioner dollar bør nesten «World War Z» klare kunststykket å bryte seg ut av nisjefilmbarrierene – godt mulig kan Brad Pitt være en av nøklene til å klare dette.

I den nye traileren kommer det i hvert fall litt klarere fram hvilken rolle Pitt har i det hele: Som FN-ansatt må han reise verden rundt for å finne kilden til det voldsomme zombieutbruddet som truer med å ta knekken på hele menneskeheten. Det blir mye flyving fram og tilbake, altså, men som vi ser i traileren er man ikke på trygg grunn selv høyt oppe i lufta.

Ser egentlig ganske lovende ut, dette?

«World War Z» har norsk premiere 12. juli.