Matthew McConaughey har – som vi også skrev i denne litt mer dyptpløyende artikkelen – gjennomført en spektakulær karriereforvandling de siste par årene.

Fra å være en latterliggjort romcom-stjerne på halv maskin har han plutselig begynt å velge mye mer utfordrende roller som har vist ham fram som en dyktig skuespiller – fra «Killer Joe» til «Magic Mike» til «Bernie».

I fjor slo han seg også sammen med den svært kritikerroste regissøren Jeff Nichols, som vi også har skrevet en del om tidligere. Blant annet ga vi hans forrige film «Take Shelter» seks stjerner, og plasserte den på 7. plass på lista over fjorårets beste rett-på-videofilmer.

«Mud» hadde premiere under fjorårets Cannes-festival, men ble vel ikke den filmen som fikk mest oppmerksomhet (til tross for et par svært gode omtaler).

Nå er filmen på vei til amerikanske kinosaler (premiere 26. april), og i den forbindelse er det sluppet en trailer.

«Mud» ser ut som en klassisk rotamerikansk historie- om to gutter som kommer over en rømling kalt Mud, spilt av McConaughey.

Etter hvert viser det seg at Mud er en ettersøkt forbryter, og at forbrytelsen muligens er av det alvorlige slaget.

På grunn av CV’en til både Matthew McConaughey og Jeff Nichols er vi spente på denne, og skulle gjerne sett at den ble satt opp på kino – men skal vi tippe, følger den nok «Killer Joe» og «Bernie» rett på video.

Men ikke vent så lenge, da distributører. Det er jo liksom ikke like morsomt hvis vi må vente til lenge etter at den har dukket opp på amerikansk dvd (og, dessverre også, på The Pirate Bay).