Det er fint lite som overgår Bourne-trilogien når det kommer til tilfredsstillende actionfilm-opplevelser. Den fjerde Bourne-filmen, derimot, manglet noe vesentlig – mest av alt var det Matt Damon.

Skuespilleren har tidligere vært sånn passe ullen når han blir spurt om vi får mer Bourne fra ham, med et utall varianter av «aldri si aldri».

Men for et års tid siden begynte noen rykter å svirre – rykter som ble forsterket da den femte Bourne-filmen for noen måneder siden ble utsatt i et helt år.

Nå melder Deadline at utsettelsen mest sannsynlig skyldes det vi alle håper på: At Matt Damon og regissør Paul Greengrass vender tilbake til «Bourne»-filmene.

Det hele er riktignok basert på anonyme kilder, men ifølge Deadlines kilder skal Universal Pictures ha begynt å lage avtaler med duoen Damon og Greengrass om det som skal bli den tredje Bourne-filmen de to jobber sammen om (Doug Liman regisserte den aller første i trilogien)

Håpet skal være at alle avtaler blir klare i tide til at man rekker produksjonsstarten som opprinnelig var satt til den femte Bourne-filmen, og dermed også premieredatoen 16. juli 2016.

Om det skjer, er det da mest sannsynlig til forkleinelse for den opprinnelige fortsettelsen på spinoff-serien, der Jeremy Renner spiller Outcome-agenten Aaron Cross, i kjølvannet etter Blackbriar-kaoset rundt Bourne selv.

Filmen skulle opprinnelig regisseres av «Fast & Furious»-mesterhjerne Justin Lin. Ifølge Deadline må Lin og Renner pent vente på tur, ettersom filmen forblir i produksjonsfasen – det er fortsatt store planer for spinoff-serien.

Noe som kanskje ikke gjør så mye, ettersom det gir Lin mulighet til å regissere de planlagte «True Detective»-episodene han etter sigende er tilbudt.