Heisann! Den påkostede tv-serien basert på Jørn Lier Horsts krimromaner om politietterforskeren William Wisting, som for tida er under opptak med Sven Nordin i hovedrollen, saler på med en ekte Hollywood-stjerne i casten.

Deadline melder i dag at Carrie-Anne Moss skal spille FBI-etterforsker Maggie Griffin i serien.

Den kanadiske 50-åringen har hatt en høy profil i filmverdenen etter at hun ble et verdensberømt ansikt som rollefiguren Trinity i «Matrix»-trilogien, som kom mellom 1999 0g 2003.

Siden har hun blant annet hatt roller i «Memento» (2000), «Silent Hill: Revelation» (2012) og ikke minst som Marvel-figuren Jeryn Hogarth i Netflix-seriene «Daredevil» og «Jessica Jones», som snart er tilbake på skjermen.

Likevel høres det ut som om det er stas å få spille i den norske serien, som med ti avsnitt og et budsjett på 110 millioner kroner er en av landets dyreste noensinne.

Ifølge en uttalelse til Deadline har jobben blant annet gjort det ekstra gøy for henne å se på sport på TV i vinter:

– Å få være med på noe av dette kaliberet er spennende for meg. Rollefigurer og fortellinger skapt gjennom linsa til det skandinaviske ekspert-perspektivet, og å jobbe sammen med skuespillere som Sven Nordin, gjør dette til et thrilling prosjekt. Dessuten har det gjort det enda mer gøy å se på vinter-OL – go team Norway, sier hun (vi kødder ikke).

Forfatter Jørn Lier Horst står bak romanene om William Wisting.

Regissørene for serien, som simpelthen heter «Wisting», er basert på romanene «Hulemann» og «Jakthundene», og lages for MTG og Viaplay av produksjonsselskapet Cinenord, er naturligvis begeistret over samarbeidet.

– Hun har grepet oss med sin superbe og ikoniske portrettering av Trinity i «The Matrix», og hennes utsøkte arbeid på den lille skjermen helt nylig i «Jessica Jones». Vi er overbevist om at hun vil bringe den samme ildfullheten, intensiteten og intelligensen til rollen som Maggie Griffin. Vi ser frem til å jobbe med henne, sier Trygve Allister Diesen og Katarina Launing i en uttalelse.

Ifølge produsent Silje Hopland Eik er Moss allerede på plass i Larvik for å spille inn sine scener.

– Vi fikk henne med via vår casting agent i New York som foreslo henne, og deretter fikk vi kontakt med henne gjennom hennes representasjon; agent, manager og advokater i kjent amerikansk stil. Vi ble uansett veldig glad da hun leste manus og likte rollen så godt at hun takket ja, sier Eik til Filter Film og TV.

– Selv om hun har et stort apparat rundt seg som krever mye, har det vært en sann fornøyelse å jobbe med henne så langt, hun er virkelig proff og svært god, og ikke minst tøff fordi de filmer vanskelige scener ute i snø og minus 20 grader, sier hun.

Trygve Allister Diesen har tidligere laget krimserier som «Torpedo» og «Det tredje øyet» for TV 2, samt flere episoder av de svenske seriene «Arne Dahl»og «Kommissarie Winter».

Katarina Launing forbindes mer med barne- og ungdomsfilm: Hun har laget «Jul i Blåfjell» og «Kule kidz gråter ikke», og i snart klar med dansedramaet «Battle», der «Skam»-stjerna Lisa Teige har hovedrollen.