Netflix slår hardt og lenge på stortromma om dagen. Fra å hovedsakelig være en ren distributør av andres innhold, har de med «Lilyhammer» og «House of Cards», samt de straks premiereklare «Hemlock Grove» fra Eli Roth og fjerdesesongen av «Arrested Development» vist at de akter å konkurrere også på innholdssiden.

Nå får Netflix nok et godt kort på hånden når Wachowski-søsknene (forhenværende brørdrene) Andy og Lana («The Matrix», «Cloud Atlas») ifølge AP skal levere sci-fi-serien «Sense8» til tjenestens kunder mot slutten av neste år.

Serien skal (i første omgang) bestå av ti episoder, og beskrives som «en gripende og global fortelling om sammenvevede sinn og plagede sjeler». Showrunner er J. Michael Straczynski, som i sin tid skapte «Babylon 5».

Netflix’ strategi om å lokke til seg flere kunder ved å tilby egenprodusert innhold har åpenbart hatt noe for seg – Netflix-sjef Reed Hastings har avslørt at «House of Cards» fikk «flere seere enn forventet».

Den amerikanske tjenesten håper på å doble (eller til og med triple) den nåværende verdensomspennende abonnementsmassen på 33 millioner. En optimisme markedet tilsynelatende også deler, ettersom selskapets aksjer har doblet sin verdi siden starten av året.

LES OGSÅ: Netflix: Kjip storebror eller tv-serieskapernes redning?

Flere Netflix-eksklusive serier er forresten også på vei. En nylig inngått samarbeidsavtale med Fox Digital har banet vei for «Bad Samaritans» allerede nå til helgen, mens det Lionsgate-produserte komidramaet «Orange is the New Black» kommer til høsten.

Netflix’ første eksklusive barneserie, «Turbo: F.A.S.T» (en spinoff fra en kommende animasjonsfilm fra Dreamworks) kommer også til vinteren.

Her er en trailer for «Bad Samaritans»:

Her er også fire ferske teasere fra kommende «Hemlock Grove», mens vi venter på levende bilder fra «Arrested Development»: