Netflix starter et uhorvelig antall nye tv-serier hele tida, men de siste par åra har de også blitt strengere når det gjelder å legge ned serier som ikke leverer som forventet.

Nå har det gått ut over to av de høyt profilerte superheltseriene de har produsert i samarbeid med Marvel.

Det er under to uker siden det ble kjent at «Iron Fist» legges ned etter bare to sesonger – ikke veldig overraskende, siden serien har vært den særdeles dårligst mottatte av Netflix/Marvel-seriene (hvertfall av kritikerne). Men i helga varslet Netflix at de også dropper «Luke Cage», som har vært ansett som en av de bedre og var så populær da den ble lansert at den fikk Netflix-serverne til å knele.

Serien har for øvrig har hatt en nordmann i regi-stolen.

Ifølge Deadline kom beslutningen bardus på flere av de som har jobbet med å utvikle en tredje sesong av fortellingen om den straffedømte rømlingen fra Harlem i New York, som får superkrefter etter å ha vært utsatt for et kjemisk eksperiment. Bransjenettstedet baserer seg på anonyme kilder tett på produksjonen.

Mens showrunnerne skal ha regnet klarsignalet for sesong 3 for mer eller mindre en formalitet, skal det ha oppstått uenighet mellom Netflix og Marvel når det gjaldt retningen serien skulle ta. Uenigheten skal ha eskalert i forbindelse med en beslutning om å forkorte sesongen fra 13 til 10 episoder.

Det er også på det rene at «Luke Cage», i likhet med «Iron Fist», «Daredevil», «Jessica Jones» og «The Punisher» har vært dyre å lage, noe som har ført til ekstra høye krav til at de genererer nye abonnenter for streamingtjenesten. «Jessica Jones» er imidlertid fornyet for en tredje sesong. Også «The Punisher» kommer tilbake til Netflix neste år.

Når det gjelder «Defenders», serien som samlet alle heltene i en og samme serie, har det ikke vært offentliggjort planer for å følge opp med en sesong 2  – og nå virker det mindre trolig enn noensinne.

Offisielt heter det fra Netflix at de er takknemlige for serieskapernes innsats og for fansens dedikasjon til seriene.

Det er selvsagt mulig at Marvels eiere i Disney-konsernet vil gjenopplive en eller begge av seriene når de neste år lanserer sin egen strømmetjeneste, Disney Play.