Filter-favoritt André Øvredal har jobbet lenge med sin første engelskspråklige film, «The Autopsy of Jane Doe». I fjor så alt ut til å gå i boks da Martin Sheen kom ombord, og innspillingen var ment å starte på sommeren.

Men så skjedde det ting som nær sagt alltid skjer i filmverden – prosjektet ble utsatt og Martin Sheen forsvant etter hvert.

Men nå er innspillingen rett rundt hjørnet, ifølge Deadline. Innspillingen starter 30. mars, og Øvredal har fått med seg et par veldig gode skuespillere: Brian Cox («Braveheart», «Rushmore», «Adaptation»), som tar over Sheens rolle, og Emile Hirsch («Into the Wild», «Killer Joe»).

Cox skal spille en uhyre dyktig patolog som arbeider med sønnen sin (Hirsch) i en liten småby.

En dag får de et kvinnelik på bordet, Jane Doe. Hun er drept under mystiske omstendigheter.

Idet de to gyver løs på liket i forsøket på å finne ut hvem hun er og hvordan hun døde, oppdager de en rekke stadig mer bisarre ledetråder – som samlet åpner døra til fryktelige hemmeligheter.

Manuset er skrevet av Ian Goldberg og Richard Naing, og Øvredal har tidligere uttalt at det minner ham litt om David Finchers «Se7en». 

Øvredal har for øvrig mange baller i lufta om dagen, og i går ble det også klart at hans UFO-film «Bright Skies» har fått utviklingsstøtte fra Nordic Genre Boost.