«Gangs of New York», husker du den? Martin Scorseses 2002-film er stadig omdiskutert blant filmgeeks, og konsensus er vel at det var et ambisiøst prosjekt som også hadde endel tydelige feil (for eksempel castingen av Leonardo Di Caprio i rollen som Amsterdam Vallon, der han gikk opp mot den mange hakk mer karismatiske antagonisten, spilt av Daniel Day-Lewis).

Mange har forsøkt å gi distributør og produsent Harvey Weinstein skylda for at filmen ikke ble det mesterverket mange hadde forventet, men ifølge boka «Down and Dirty Pictures: Miramax, Sundance, and the Rise of Independent Film» av Peter Biskind klarte aldri Weinstein å få Scorsese til å kutte ned og gjøre om på filmen (selv om han prøvde).

Scorsese var vant til å hamle opp med studiosjefer fra 70-tallet, mens Weinstein tross alt var såpass stolt av å ha Scorsese i stallen at han holdt seg på matta.

Nå kan det se ut som om Scorsese kanskje får en ny sjanse til å lage et ubestridt mesterverk.

Ifølge Deadline jobber nemlig den legendariske regissøren sammen med Miramax om å utvikle en tv-serie basert på filmen, og basert på boka «The Gangs of New York: An Informal History of the Underworld» av Herbert Asbury, som filmen også tok utgangspunkt i.

Denne gangen snakkes det om å utvide universet til også å omfatte Chicago og New Orleans på 1800-tallet.

Et slags «Boardwalk Empire», bare snaut 100 år tidligere? Hmm.

Miramax (som distribuerte filmen i 2002) har jo ikke lagd veldig mye tv-serier de siste årene, men inngikk i 2010 et samarbeid med Bob og Harvey Weinstein (som drev Miramax tidligere, og som nå har The Weinstein Company) om å utvikle oppfølgere og tv-serier basert på originale Miramax-produksjoner som «Rounders», «Bad Santa» og «Shakespeare in Love».

Og altså «Gangs of New York», ser det ut til.

Uansett er det tidlig i prosessen, og ingen kanal har undertegnet noen avtale om å gjøre en pilot foreløpig.