Hrmf, sjansene for at Martin Scorsese kommer til å lage Jo Nesbøs «Snømannen» i veldig nær framtid, har nå blitt enda mindre.

Deadline Hollywood rapporterer nemlig at Leonardo Di Caprio og Scorsese nå skal lage sin femte film sammen, titulert «The Wolf Of Wall Street», og at innspillingen starter i august.

Filmen baserer seg på livshistorien til Jordan Belfort, en svindlersk Wall Street-type som snusket til seg en hel haug med penger mens han pleide dop og sex-avhengighet på 90-tallet. Historien hans er visstnok spinnvill (mafiatilknytning, FBI-etterforskning, grunnstøting av luksusyacht), noe også salgstallene for hans to memoarer, titulert nettopp «The Wolf Of Wall Street» og «Catching the Wolf of Wall Street» også tyder på.

Filmatisering av memoarene har vært under planlegging lenge, og «Sopranos»/«Boardwalk Empire»-superfyr Terrence Winter skrev ferdig manus allerede i 2007.

Det ryktes forresten også at Michael Fassbender kanskje kan ha fått en mindre rolle i filmen.

Dette er som nevnt et tilbakeslag for alle som håpet på en filmatisering av «Snømannen» med det aller første, men det er det vel kanskje først og fremst nordmenn og beinharde krimentusiaster som hadde håpet.

Mange Scorsese-fans hadde derimot håpet at han ville få grønt lys for å lage sin etterlengte versjon av «Chinmoku» («Stillhet» på norsk) – om en ung kristen misjonærprest som ankommer Nagasaki på 1600-tallet. Japanere som konverterte til kristendommen ble utsatt for grusomme forfølgelser.

Men denne er nok ikke like enkelt å få finansiert som en røverhistorie fra Wall Street eller norsk krim.

Bonus: Intervju med Jordan Belfort fra 2007:

Bonus 2: Selskapet som Belford startet, Stratton Oakmont, tjente også som inspirasjon for filmen «Boiler Room» med Ben Affleck:

PS: Husk å sjekke ut Montages‘ artikkelserie om Martin Scorsese, laget i forbindelse med kinopremieren på «Hugo»

Lei:
The Aviator
The Departed
George Harrison: Living in the Material World