Vi hadde jo sett fram til at Martin Scorsese skulle regissere Jo Nesbøs «Snømannen», men i forrige uke ble det kjent at Universal hadde gått til andre regissører med Nesbø-prosjektet.

Nå er det klart hva som blir Scorseses neste film. Og det er dårlige nyheter for Nesbø-fansen (men gode nyheter for alle andre?).

Regissøren får nemlig nå anledning til å realisere sin versjon av Shusaku Endos roman «Chinmoku» («Silence»), etter at finansieringen nå endelig har kommet på plass. Går alt etter planen skal Scorsese begynne å filme sommeren til neste år, melder Deadline.

Dette har vært et drømmeprosjekt for regissøren i årevis, og det er over fire år siden det ble rapportert at Daniel Day-Lewis, Gael Garcia Bernal og Benicio Del Toro på det nærmeste var klar for filmen.

Men så ble det trøbbel med pengefolka, og seinest i fjor sommer ble Scorsese saksøkt av noen av de opprinnelige investorene fordi filmen ennå ikke hadde gått i produksjon.

Nå er det Emmett/Furla Films som har hostet opp pengene, som de har anskaffet etter brukbar inntjening på b-actionruller som «Freelancers» og «Fire with Fire» det siste året.

«Chinmoku» handler om en ung kristen misjonærprest som ankommer Nagasaki på 1600-tallet. Japanere som konverterte til kristendommen ble utsatt for grusomme forfølgelser.

Boka har også vært filmatisert tidligere, av japanske Masahiro Shindoa i 1971.

Scorsese jobber nå med å ferdigstille «The Wolf of Wall Street», basert på livshistorien til Jordan Belfort, en svindlersk Wall Street-type som snusket til seg en hel haug med penger mens han pleide dop og sex-avhengighet på 90-tallet.

Leonardo di Caprio har hovedrollen i filmen, som har premiere i november.