– Så fort jeg har fått meg litt søvn hjemme i New York, etter denne turen, vil produsentene og jeg komme sammen og møte folk vi har i tankene. Så begynner vi å jobbe, sa Martin Scorsese til Aftenposten i 2011.

Da hadde det nettopp blitt offentliggjort at britiske Working Title Films hadde anskaffet seg rettighetene til Harry Hole-historien «Snømannen», og at Jo Nesbø hadde fått håndplukke selveste Martin Scorsese til å regissere.

Siden har det imidlertid vært svært stille rundt prosjektet.

rapporterer Aftenposten at Scorsese trolig glipper for Nesbø og Working Title. Avisa avslører at to nordiske regissører – norske Morten Tyldum («Hodejegerne) og islandske Baltasar Kormákur – begge har blitt forespurt om de ønsker å regissere filmen.

Begge har imidlertid takket nei.

– Jeg har gjort min Jo Nesbø, sier Tyldum, som derimot jobber med en lang rekke andre filmprosjekter i Hollywood, til Aftenposten.

Nyheten om at Scorsese kanskje ikke kommer til å regissere filmen likevel, kommer ikke akkurat som noen kjempebombe. Den arbeidsomme 70-åringen er vant med å sjonglere mange prosjekter samtidig, og jobber for tiden med å ferdigstille «The Wolf of Wall Street» med Leonardo Di Caprio – en film basert på livshistorien til Jordan Belfort, en svindlersk Wall Street-type som snusket til seg en hel haug med penger mens han pleide dop og sex-avhengighet på 90-tallet.

Han har også jobbet hardt i mange år med å filmatisere Shusaku Endos roman «Chinmoku», som flere ganger har vært veldig nær å få grønt lys, han har en Frank Sinatra-biografi på trappene, og jobber med å utvikle «Gangs of New York» til tv-serie. Blant mye annet.

Jo Nesbø har imidlertid ikke helt gitt opp å få sin mann.

– Det er ingen hemmelighet at han er en travel mann. Det er kø både foran og bak «Snømannen», men det visste vi jo da vi signet Scorsese. Vi håpet, og håper, at det er mulig å snike i køen, sier Nesbø til Aftenposten.

Han understreker at han må gi den endelige godkjennelsen for en ny regissør, og at eventuelle forespørsler til andre regissører handler om å skaffe seg alternativer – og at det ikke er snakk om endelige tilbud.

Nesbø selv er jo en travel mann om dagen, og jobber blant annet som produsent på tv-piloten «I Am Victor» for NBC.