Michael Bay lager ikke bare filmer med enorme roboter og katastrofer, han lager også lunefulle actionkomedier med … enorme skuespillere.

Slik fremstår i hvert fall Mark Wahlberg og (som vanlig) Dwayne «The Rock» Johnson, etter at de har pumpet seg opp til å spille hovedrollene i bolefilmen «Pain & Gain» – basert på en sann historie om tre amerikanske bodybuildere (sistemann er Anthony Mackie) som bestemmer seg for å kidnappe og overta alle eiendelene til en søkkrik treningsguru.

I den første traileren fra filmen, som i ekte Bay-stil ikke holder tilbake på noen ting, er Wahlberg åpenbart tilbake der han slapp som Marky Mark i de beste CK-dagene. «I’m hot, I’m big», messer han til seg selv mens han tar hengende sit-ups, like før helvete bryter løs.

Og for å være helt ærlig, virker dette Miami-helvetet ganske underholdende. Bay har kanskje lengtet litt tilbake til «Bad Boys»-dagene etter altfor mange «Transformers»-filmer – og om dette er en oppvarming til den kommende «Bad Boys 3»-filmen, er det helt ålreit for oss.

Her er bare hovedpersonene på den andre siden av loven, på den siden der mye kan gå galt når du kødder med feil folk. Noe de tre hovedpersonene åpenbart har gjort når en beinhard Ed Harris hentes inn for å rydde opp i rotet.

Og for en gangs skyld, når en film sier at den er basert på en sann historie, er det i dette tilfellet helt sant. Den originale gjengen, Sun Gym Gang, besto av tre personlige trenere som gikk ganske mange hakk for langt i jakten på den amerikanske drømmen. Miami New Times har hele historien, og den anbefaler vi at du leser.