Fire regissører har i dag mottatt tilskudd til sine filmprosjekter fra Norsk filminstitutts talentordning Nye veier.

Mest penger, 1.143.750 kroner, har gått til multikunstner Kim Hiorthøy som regidebuterer med kinofilmen «Løperen og Hesten». Filmen beskrives som «en humoristisk og hverdagssurrealistisk fabel om en mor og en sønn som forsøker å finne en måte å leve på etter at den store krisen har inntruffet».

Hiorthøy har allerede har foto på flere prisbelønnede filmer («Som du ser meg», «Engelen», «Kroppen min») men tar nå steget over i registolen.

Kanskje har han lært noen fagtriks av å jobbe med Margreth Olin, som i dag også mottok 918.750 kroner til sin kinodokumenter «God»  om Joralf «Snåsamannen» Gjerstad (vi håper for guds skyld filmtittelen ikke er engelsk). Filmen skal, av alle ting, være i 3D (!).

«God» beskrives et «et møte med mennesker som på forskjellige måter er gitt opp av systemet – eller selv har gitt opp. Og vi kommer under huden på en mann som har brukt 65 år av sitt liv på å hjelpe andre mennesker med å finne tilbake til kraften i seg selv.»

Men også to andre lovende regissører har mottatt penger i dag. Line Hatland (Medieoperatørene) er tildelt 244.000 kroner til dokumentarfilmen «Over streken», som følger «vanlige respektable mennesker og deres fantasier og handlinger som går over streken» – enten det er å sparke en gammel dame ned rulletrappen eller kle av seg i offentlighet.

Joern Utkilen (Ape&Bjørn) har fått 202.500 kroner i støtte til dokumentarfilmen «Arvid Sletta», om kultartisten ved samme navn som lenge har inspirert Utkilen – samt bidratt med musikk til flere av hans filmer, som «Little Red Hoodie» og «Asylum».

 

Les også:

Fire nye, norske tv-serier får pengestøtte,
mest går til TV 2-dramaet «Frikjent»

topp