At det skal komme en amerikansk versjon av den Jo Nesbø-skrevne norske filmsuksessen «Hodejegerne» har vært kjent lenge.

Manuset skrives av den britiske forfatteren og journalisten Sacha Gervasi, kjent blant annet for den fantastiske metaldokumentaren «The Story of Anvil», som nå er aktuell med sin spillefilmdebut «Hitchcock».

I den forbindelse har han snakket med The Playlist, der han også avslører en rekke detaljer om hvordan den amerikanske «Hodejegerne» kommer til å bli.

Først av alt: Gervasi har bevisst holdt seg langt unna den norske filmen, og har i stedet basert seg fullstendig på Jo Nesbøs bok.

– Dette er min versjon, og den kommer til å bli enda mørkere og sjukere enn boka. Og det sier en del, sier Gervasi til The Playlist.

Han kan hverken bekrefte eller avkrefte at Mark Wahlberg kommer til å spille hovedrollen som Roger Brown. Wahlberg har ved en rekke anledninger uttrykt interesse for rollen og beundring for den norske «Hodejegerne»-filmen.

Gervasi, som ikke selv skal regissere filmen, vet rett og slett ikke hvor langt forhandlingene med Wahlberg har kommet.

– Det dukker opp så mange historier hele tida. Noen sendte meg en lenke til en artikkel om Mark, men jeg har aldri snakket med ham. Jeg aner ikke. Han kan ha snakket med produksjonsselskapet Summit, men han har ikke snakket med meg – så jeg vet ikke om det er sant.

Det Gervasi imidlertid kan si er at han har skrevet inn en forhistorie der Roger Brown og Claes Greve (spilt av Nikolaj Coster-Waldau i den norske versjonen) kjenner hverandre før de blir introdusert av Rogers kone Diana i kunstgalleriet. Fiendeskapet gjør at Greve blir enda mer oppsatt på å drepe Roger Brown.

– Jakten blir enda lenger, og Greve er enda sykere i min filmversjon, sier Gervasi.

I norske «Hodejegerne» er det spesielt én scene som mange husker godt – der Roger Brown gjemmer seg for Greve i en utedo, og bruker en toalettrull for å skaffe seg luft:

Også denne scenen er med i den amerikanske utgaven, lover Gervasi – selv om han har lagt til et par detaljer for å gjøre den enda mer guffen.

– Pluss at den er satt i en litt annen kontekst, sier han.

Det er ikke kjent hvor langt Summit Entertainment har kommet med filmatiseringsplanene, men nå som manuset nærmer seg ferdigstillelse kan vi forhåpentlig vente oss noen nyheter om skuespillere og regissør om ikke så altfor lenge.