Nok en brikke i puslespillet rundt filmatiseringen av Jo Nesbøs kommende roman «Blood on Snow» falt nettopp på plass.

Deadline melder nemlig at filmen nå har fått en manusforfatter, Chris Sparling.

Om navnet ikke ringer noen umiddelbare bjeller kan det nevnes at han var mannen som førte den temmelig nerveslitende Ryan Reynolds-i-en-kiste-thrilleren «Buried» i pennen, og han har også skrevet Gus van Sants kommende «Sea of Trees».

Fra før var det kjent at svenske Daniel Espinosa («Snabba Cash») skal regissere og at Leonardo DiCaprio vil produsere (og antagelig spille hovedrollen i) filmen.

Rettighetene til både «Blood on Snow» og oppfølgeren «More Blood On The Water» ble solgt for mellom en halv og to millioner dollar til Warner Bros. i fjor høst.

Nesbø har skrevet bøkene under pseudonymet Tom Johansen, og fortellingen følger en leiemorder som får i oppdrag å drepe sjefens kone.

Det blir imidlertid litt trøblete, all den tid han forelsker seg i henne.

Formålet med å skrive bøkene under pseudonym er forøvrig ikke å maskere at dette er Jo Nesbø-romaner for folk som av en eller annen grunn måtte være lei Jo Nesbø-romaner.

Derimot er Tom Johansen er selv en romanfigur i Nesbøs univers, og etter at blodbøkene er ute skal Nesbø gi ut «Kidnappingen» under eget navn, hvor liksomforfatteren kidnappes.

Dette er langt fra det eneste Nesbø-prosjektet som er på vei mot rute og lerret.

Tomas Alfredson tok nettopp tok over filmatiseringen av «Snømannen» fra Martin Scorsese og Channing Tatum kan, etter en mye omtalt sushimiddag, være aktuell som regissør for «Sønnen».

Samtidig er også innspillingen av TV 2-serien «Okkupert», lagt til andre verdenskrig og med et totalbudsjett på 80 millioner kroner, i gang her hjemme.

I fjor så det det dessuten ut til at «I Am Victor», John Stamos-serien som først ble avvist av NBC, kunne få en ny pilot.

Til tross for at tv-nettverkene viste frem en bøtte med nye serier i forrige uke har det imidlertid vært stille rundt «I Am Victor» så langt.