Etter den antatte storsuksessen til «The Hunger Games» den kommende helgen, kan det se ut som om Hollywood-studioene allerede legger planer for de neste bokadapsjonene av mørke, dystopiske samfunn. The Hollywood Reporter melder om at klassikeren «1984» av George Orwell nå står foran en ny filmatisering.

Det er blant annet Shepard Fairey – mannen bak den kjente «Hope»-plakaten med Barack Obama – som er drivkraften bak denne «1984». Dette i samarbeid med Ron Howard og Brian Grazers produksjonsselskap Imagine Entertainment, som blant annet gjorde stor suksess med filmen «A Beautiful Mind» i 2001. Hollywood Reporter rapporterer at de nå leter etter manusforfattere, så en kan nok ikke vente filmen med det aller første.

Shepard Fairey har forresten arbeidet med «1984» siden 2008, da han designet et stilig omslag til boken for Penguin Books.

Boken beskriver en dyster framtid der det britiske folk er under tett overvåkning av strenge myndigheter. I eit samfunn der bare å tenke på ulovligheter kan føre til at du blir arrestert, gjør Winston Smith det vanskelig for seg selv da han innleder et ulovlig forhold til en kvinne. «1984» er opphavet til uttrykk som «Big Brother» og «newspeak», og har inspirert alt fra filmer som «Brazil» og «Equilibrium» til Radiohead-sanger og dataspillet «Half-Life».

Den forrige «1984»-adapsjonen er passende nok fra 1984, og hadde John Hurt i hovedrollen som Winston. Hadde det ikke vært gøy om han hadde gjort en «V for Vendetta»-aktig rolle, og tok Big Brothers plass denne gangen?