Det har nå nesten gått ett år siden Showtime og David Lynch annonserte den ekstremt etterlengtede tredje sesongen av kultserien over alle kultserier: «Twin Peaks».

Gjenopplivingen har vært gjennom mye klabb og babb siden da, og de mest lojale tilhengerne holdt nok pusten ganske hardt da David Lynch i april plutselig gikk ut og sa seg ferdig med hele prosjektet.

Etter ett år og fire måneder med forhandlinger hadde han ikke blitt tilbudt nok penger av Showtime til å kunne lage den versjonen han mente serien fortjente.

Men man trengte heldigvis ikke å holde pusten lengre enn én måned før Lynch var tilbake, godt hjulpet av sine slue forhandlingstaktikker – i tillegg til en video hvor de fleste skuespillerne fra de forrige sesongene ba TV-kanalen ta til fornuften.

Innspillingen er nå godt i gang i Washington, men det ekstreme hemmeligholdet rundt den nye sesongen har ledet til mye løse rykter og spekulasjoner, spesielt med tanke på castingen.

Det er nemlig forventet at store deler av originalcasten fra de to forrige sesongene skal returnere, men foreløpig er det kun Special Agent Dale Cooper (Kyle MacLachlan) som har gått ut offentlig og bekreftet en avtale.

Eller det vil si, helt til TVLine for noen dager siden kunne bekrefte at Amanda Seyfried har takket ja til å bli med. Innbygger nr. 51.202 (?) er klar for Twin Peaks!

Hvilken rolle stjerna fra «Mean Girls» , «Mamma Mia!» og «Les Miserables» vil spille i den mystiske byen er selvfølgelig holdt hemmelig, men hun er visst ventet å ha sentral rolle i de nye episodene – med spekulasjoner allerede i gang om at dette MÅ JO VÆRE datteren til Agent Coopers servitrise-kjæreste: Annie Blackburn (Heather Graham). De deler i hvert fall samme hårfarge og har begge menneskelige ansiktstrekk …

collage 2
Du kan se de to første sesongene av «Twin Peaks»Netflix.