Filmatiseringen av Lars Saabye Christensens «Beatles» er omsider på skinner, etter at rettighetshaverne i mars omsider godtok at filmen skulle få bruke originalmusikk fra John Lennon og Paul McCartney.

Foreløpig er det ikke kjent hvilke låter, og hvor mange, som skal brukes i filmen som skal regisseres av Joachim Rønning og Espen Sandberg.

Skisser fra filmen. Foto: Stormrosenberg.no

Nå er det i hvert fall klart at «Beatles» får et enda mer oppsiktsvekkende lydspor, idet VG gjør det kjent at Magne Furuholmen også skal bidra.

Det er ikke så lett å skjønne av VGs sak om Furuholmen kun skal lage lydkulisser eller om han akter å skrive noen nye originallåter selv, men a-ha-musikeren reiser i hvert fall straks til Abbey Road der han skal spille inn ting ved hjelp av mikrofoner og opptaksutstyr som The Beatles også brukte.

– Jeg vil prøve å være tro mot tidsepoken og soundet. Jeg vokste opp med The Beatles som de store heltene, så dette blir en velkommen tur tilbake til barndommen. Jeg har tenkt mye på at Beatles-låter er med. Det er innmari krevende på ett nivå, men samtidig som å ramle opp i godteposten for en som er stor fan, sier Furuholmen til VG.

Furuholmen ble selv brukt i arbeidet med å sikre seg musikkrettighetene til filmen, og skrev blant annet et brev til Paul McCartney der han trakk fram Beatles’ viktige inspirasjon for a-ha.

Skisser fra filmen. Foto: Stormrosenberg.no

Jo Nesbø er en annen som visstnok hjalp til i arbeidet med å klarere rettighetene, mens musiker Johan Hustad utformet en LP-coveraktig brosjyre som beskrev prosjektet.

– Vi har forklart hvor ekstremt viktig boken er i norsk bevissthet, hvor viktig musikken er i historien og hva slags film vi har ønsket å lage. Nå får vi bruke Beatles-musikk skrevet av Lennon og McCartney, og ikke nok med det: Originalinnspillingene som alle har et nært forhold til, fortalte produsent Jørgen Storm Rosenberg til VG i slutten av mars.

Skisser fra filmen. Foto: Stormrosenberg.no.

«Beatles» skal etter planen ha premiere på nyåret 2014.