British Independent Film Awards har definitivt vært verdifullt å følge med på de siste årene, rett og slett fordi britisk film har gjort det såpass godt – 2008-vinneren «Slumdog Millionaire» og 2010-vinneren «Kongens tale» gikk jo seinere hen og vant Oscar for beste film, for eksempel.

Året i år har ikke vært like imponerende, kanskje, noe som understrekes av at kun «The Best Exotic Marigold Hotel» av de nominerte også har vært store kinosuksesser.

Uansett, årets beste film-statuetten gikk til «Broken», som settes opp på norske kinoer til våren. Dette er en oppvekstfortelling om en 11 år gammel diabetiker, med fintfolk som Tim Roth, Cillian Murphy og Roy Kinnear på rollelista.

«Berberian Sound Studio» hentet hjem fire priser, blant annet for beste skuespiller (Toby Jones) og beste regi, men jeg kan ikke se at den er blitt plukket opp av en norsk kinodistributør ennå?

Filmen fikk toppscore av The Guardian da den kom i England i august, og er en slags David Lynch/Roman Polanski-inspirert metahorrofilm om en lyddesigner som tar et oppdrag på en italiensk skrekkfilm i Italia på 70-tallet:

 

ALLE VINNERNE:

Beste film: Broken

Beste regi: Peter Strickland, Berberian Sound Studio

Beste skuespiller: Toby Jones, Berberian Sound Studio

Beste kvinnelige skuespiller: Andrea Riseborough, Shadow Dancer

Beste mannlige birolle: Rory Kinnear, Broken

Beste kvinnelige birolle: Olivia Colman, Hyde Park on Hudson

Beste manus: Alice Lowe, Steve Oram and Amy Jump, Sightseers»

Beste internasjonale indiefilm: The Hunt

Beste dokumentar: The Imposter

Beste tekniske prestasjon: Joakim Sundstromog Stevie Haywood (lyddesign), Berberian Sound Studioe

Beste regidebut: Bart Layton, The Imposter

Mest lovende nykommer: James Floyd, My Brother the Devil

Beste produksjon: Berberian Sound Studio