Man kan snakke om hvordan «tv-seriene har tatt over for filmen som det mest nyskapende mediet» til man blir blå i ansiktet – men for mange av de flinkeste tv-serieskaperne henger det likevel fryktelig høyt å få prøve seg på det store lerretet.

«The Sopranos»-skaper David Chase kommer med sin første langfilm seinere i år, kalt «Not Fade Away», som det er all grunn til å glede seg til.

Og nå har også «Mad Men»-sjef Matthew Weiner (som også jobbet med «The Sopranos») fått grønt lys for en film, der Comoyo Filter-favorittene Owen Wilson og Zach Galifianakis vil inneha hovedrollene. Amy Poehler, kjent fra «Saturday Night Live» og «Parks and Recreation» er også i forhandlinger om en større rolle, skriver Hollywood Reporter.

Filmen heter «You Are Here», og har vært et prosjekt Weiner har prøvd å få realisert i ti år. Hollywood Reporter beskriver den som en dramakomedie om en meterorolog og hans festlige bestekompis som arver en bedrift av førstnevntes far.

Grunnen til at det har tatt så lang tid å få filmen på skinner skal være Weiners kontrollbehov på settet til «Mad Men», der han visstnok ønsker å styre de aller fleste detaljer fra kostyme til dialog. Dermed har han ikke hatt tid til en film ved siden av.

Budsjettet for «You Are Here» sies å være svært lite, og innspillingen kommer trolig i gang i løpet av våren.