I starten av «Mac & Devin Goes to High School» møter vi den snakkende jointen Slow Burn. Dette er, ved siden av Andy Milonakis som Knees Down, den beste karakteren i filmen. Rollen er for øvrig skrevet av nevnte Milonakis, og stemmen er ved en av verdens beste rappere noen sinne – MYSTIKAL!!!

Slow Burn er animert i en fin retrostil – nemlig dataspillfilmsekvenssomgårmensspilletlasteranno1997. Noen vil kanskje kalle det hastverksarbeid, jeg vil kalle det stilsikker retroteft. Uansett, denne artige karakteren starter hele filmen med å påpeke viktigheten av å nyte cannabis før man ser resten av filmen.

Nå er vel dere, som meg, lovlydige og moralske mennesker. Det som skiller oss er at jeg er filmanmelder. Jeg er forpliktet til å dykke dypt ned i filmmediets kunstneriske mørke, og utforske det. Ikke bare med mitt sinn, men også med min kropp og min sjel. Jeg måtte kaste min allmenne moral og velkjente respekt for de norske lover på sjøen, bruke mine lugubre kontakter i det brutale filmpiratmiljøet og skaffe noe marijuana. Jeg ble fortalt at marijuana er det de røyker i amerikanske filmer, og valgte derfor det framfor hasj. Alt for å kunne få den filmopplevelsen som Slow Burn og resten av gjengen bak «Mac & Devin Goes to High School»  ønsker å gi seeren. Man skal respektere kunsten.

Så satt jeg der da, livredd for å pådra meg en av disse hasjpsykosene man hører om, og røykte marijuana så det svei i lungene. Jeg trykket «play»  igjen, etter at Slow Burn ba meg om å pause for å kunne skaffe nevnte marijuana.

Filmen er en rein propagandafilm for afrikansk dominans over hvite, tatoveringer, misogyni og ikke minst – DAGLIG MARIJUANARØYKING. Det er en historie inni her og, om fornybar energi eller noe, men først og fremst bombarderes man med hasjfakta.

Hajsdramaet utspiller seg på ungdomsskolen N Hale. Her spiller Snoop Dogg (40-noe år) 30-åringen Mac (eller Devin) som går på ungdomsskolen for femtende året. Whiz Khalifa (30-noe år) spiller en femtenåring som heter Mac (eller Devin). Jeg omtaler de heretter som Snoop og Whiz.

(vi påpekte ovenfor Vågard at Khalifa skriver navnet sitt «Wiz», ikke «Whiz». Vi fikk til svar at han nekter å forholde seg til det, på samme måte som han nekter å stave «P3» på noen annen måte enn «PeTre», red.anm.)

Snoop er en kuling, Whiz er en nørd. Snoop gjør Whiz til en rusmisbrukende kuling, men Whiz kommer allikevel inn på eliteksolen Yale ved å rappe en sang om hvor bra rus er.

Utover det er det jeg husker best med filmen at alle de kvinnelige rollene, utenom den fantastiske nubiske skjønnheten Teairra Mari, er besatt av strippere.

Nei, faen. Jeg husker ingenting av filmen. Ikke se den. Sjekk heller ut diskografien til Mystikal – stemmen til Slow Burn – og lat som om Whiz ikke finnes.