Om snaue to uker stikker Comoyo Filter til Cannes, og langt oppe på lista over filmer vi må se står «Beasts of the Southern Wild». Denne har vi skrevet om tidligere på bloggen, i forbindelse med at filmen vant Grand Jury Prize i dramakategorien under årets Sundance-festival.

Sundance-priser er det jo ikke noen garantist for kvalitet, ei heller noen garantist for å få kinodistribusjon i Norge, men all forhåndsomtale og de glødende anmeldelsene fra filmen ga indikasjoner om at dette er et filmverk av helt spesielt kaliber. For noen uker siden ble det også klart at Arthaus skal distribuere filmen i Norge, noe som betyr at den både vil settes opp på kino og komme på dvd/VOD etter hvert.

De første promobildene fra «Beasts of the Southern Wild» har vært noe hemmelighetsfulle, men den første traileren – som ble sluppet i går – viser med all tydelighet at filmen byr på er et univers utenom det vanlige.

Handlingen i «Beasts of the Southern Wild» er satt til nær framtid. Vi følger et barn ved navn Hushpuppy som er bosatt et sted kalt The Bathtub, antakelig et sted i Louisiana – men muligens også en slags parallell verden uavhengig av vår. Hushpuppy må overkomme hindre, blant annet sykdommen til faren Wink, men også en mulig flom som truer The Bathtub.

Dette er imidlertid ingen ren postapokalyptisk framtidsvisjon av typen «The Road» eller «Children of Men», men snarere en magisk, fantastirik og ofte humoristisk fortelling – i tillegg til en historie om klimaendringer, kunst og sivilisasjoners fall.

Svære greier, altså, i en liten film som ser helt fantastisk ut.

Norsk kinopremiere blir i løpet av høsten en gang.