Lista over artister som prøver seg som filmskuespillere er lang, og straks (14. mars i Sverige) er det svenske Lykke Li sin tur.

Lykke Timotej Zachrisson, som hun egentlig heter, debuterer som filmskuespiller i thrilleren «Tommy», som nettopp fikk sin første trailer. Se den i videovinduet øverst. 

 «Tommy» handler om Estelle Svensson (Moa Gammel) som returnerer til Sverige et år etter at hun, mannen Tommy (Ola Rapace) og datteren deres flyktet fra landet etter at Tommy deltok i det største, svenske bankranet noensinne.

Ingen vet hvor Tommy befinner seg, men Estelle oppsøker mannens tidligere kumpaner og forteller at «Tommy kommer hem» og vil ha sin del av ransutbyttet.

Hvor vellykket denne strategien er, og om Tommy faktisk er på vei til moderlandet, avsløres ikke i traileren, men mye tyder på at ting ikke går helt som planlagt.

Lykke Li spiller søsteren til Estelle, og bildet av henne og Ola Rapace i het omfavnelse, som ble tatt på settet under innspillingen av filmen i fjor, og som Lykke Li postet på Instagram-kontoen sin rett før helga, hinter om at det kan være noe mellom søsteren og svogeren som Estelle ikke vet om.

Lykke Li Tommy

Traileren ser ikke så verst ut, syns vi, og svenskene har jo tradisjonelt et godt grep om thrillere. Vi kan jo håpe på en film som er minst like bra som «Snabba Cash», men bedre enn toeren og treeren.

«Tommy» er for øvrig regissert av Tarik Saleh, som også regisserte videoen til Lykke Lis «I Follow Rivers» (med Fares Fares):

Litt apropos:

Og enda mer malapropos: TOMMY Wirkola skal regissere en film der Ola Rapaces ekskone Noomi har sju roller.

Det er foreløpig uvisst om «Tommy» kommer til norske kinoer.