Idris Elba er å se overalt om dagen, såpass mye at han snart har klart å riste av seg Stringer Bell-hammen.

Etter sin innsats i filmer som «Prometheus» og «Pacific Rim», har han virkelig jobbet seg opp i gradene i skuespillerverden. Skal ikke se bort fra at han hanker inn noen storpriser for sin innsats som Nelson Mandela tidlig neste år, heller:

Men de siste årene det er nok likevel BBC-serien «Luther» som mest av alt har æren for manges fascinasjon for fyren.

Her spiller han politmannen John Luther, som ikke er helt som andre politifolk. Sjekk bare hvordan han samler inn DNA-prøver, for eksempel:

Tredje sesong av serien er nå ferdigsendt på BBC, og mange er selvsagt klare for mer.

Det får de nå, kan BBC melde – ettersom Luther ifølge seriens skaper Mark Cross er på vei til kinoformatet i det som mest av alt blir en forgjenger til det som skjer i serien.

– Jeg har skrevet manuset og vi håper å få filmen laget neste år, fortalte han under tv-festivalen i Edinburgh ifølge BBC.

– Idris er en strålende hovedrolleinnehaver, og vi har lenge ønsket å lage en film basert på Luther. Filmen vil følge karrieren hans gjennom de tidlige dagene, mens han fortsatt var gift med Zoe. Den siste scenen i filmen vil være den første vi så innledningsvis i serien, forteller Cross videre.

Snakk om å spoile. Men om du ikke husker den scenen, er den altså her (men den røper ikke hvordan scenen (og dermed filmen) ender, selv om du kanskje kan gjette deg til det):