Mai er generelt en god måned for «Star Wars»-fans. Ikke bare starter innspillingen av den sjuende «Star Wars»-filmen opp, men det er også måneden for hele to feiringsdager for galaksen langt, langt borte.

Den 25. mai er det jubileum for da den første filmen, «A New Hope», kom ut i 1977. Den 4. mai er «Star Wars Day», basert på at «May the fourth» ligner veldig på filmseriens sentrale velsignelse «May the Force be with you».

Det er den sistnevnte dagen som skal feires i tv-serien «The Big Bang Theory».

– Vi ble kontaktet av Lucasfilm for å gjøre noe spesielt på feiringen av Star Wars Day, noe som var koselig, sier serieskaper Chuck Lorre til The Hollywood Reporter.

Serien er kjent for sine mange referanser til science fiction- og fantasy-underholdning, så slik sett er nok «The Big Bang Theory» et naturlig valg for Disney og Lucasfilm.

Episoden «The Proton Transmogrification» vil omhandle gjengens feiring av Star Wars Day, og Sheldons jedimester/padawan-forhold til den avdankede barndomshelten Professor Proton – spilt av Bob Newhart, som vant Emmy for gjesterollen sist han dukket opp i serien.

– Vi visste at Bob kom tilbake, og da Lucasfilm ringte oss innså vi at dette kunne bli en mulighet til å blanda begge historiene og ende opp med noe spesielt, sier showrunner Steve Molaro.

Alle digitale effekter blir gjort av bransjelegendene i Industrial Light and Magic, selskapet som ble stiftet for «Star Wars» i 1977, og som senere har skapt avleggere som Pixar.

– Bob skal svinge rundt på et lyssverd og de sendte oss en ekte vi kunne bruke. ILM kommer til å hjelpe oss med å få det til å føles og høres helt riktig ut, sier Molaro til THR.

– Vi snakket om hvordan settet skulle se ut og de sendte oss bilder av lyssverdene og Dagobah – og vi var imponert. De gjorde en glimrende jobb med å sette det sammen, sier ILM-guru Eddie Pasquarello.

I episoden skal Newhart bli gjort om til en av universets ikoniske figurer.

De to forteller ikke hvem, men med tanke på at de har avslørt at de også skal gjenskape Dagobah – planeten der Yoda bor i de tidlige «Star Wars»-filmene – så går det vel kanskje an å gjette at Newhart får grønn sminke og lange ører.

Vi tror det blir omtrent sånn. (Montasje, Andreas Hadsel Opsvik, åpenbart. Foto: Lucasfilm og Jim Wallace)
Vi tror det blir omtrent sånn. (Montasje, Andreas Hadsel Opsvik, åpenbart. Foto: Lucasfilm og Jim Wallace)

Så får det så være at Newhart insisterer på at Dagobah er å finne i «Star Wars, Episode I: A Phantom Menace». Det er nemlig den filmen han sier han har fått tilsendt som inspirasjon for hvordan Dagobah ser ut.

Hvis Bob Newhart ender opp med å bli sminket som Jar-Jar Binks, så tror jeg Disney og Lucasfilm er i større trøbbel enn de aner.

Forresten, om du lurer på hva Newhart gjorde før han ble skuespiller: Videoen under er eit klipp fra standup-albumet «The Button-Down Mind of Bob Newhart», som kom ut i 1960.

Albumet slo både Elvis Presley og «The Sound of Music» på Billboard-listene det året, og vant Årets albumGrammy i 1961. Bob Newhart er fremdeles den eneste komikeren som har vunne Årets nye artist på Grammy, uten å spille en eneste sang.

Tidligere «The Big Bang Theory»-innhopper og «Star Trek»-alumni Wil Wheaton holder seg kanskje unna denne gangen, i stedet har han fått sitt eget nerdeshow på fabelprosakanalen Syfy.

I Norge går «The Big Bang Theory» på TVNorge-kanalene, denne episoden vil gå den 6. eller 13. mai..