Vi skal ikke gå så langt som å si at vi har en bad feeling about this, men markedsføringen av årets Star Wars-film, «Solo», skiller seg vesentlig fra den årelange, møysommelige oppbyggingen av forventninger Lucasfilm og moderselskapet Disney bedrev for «The Force Awakens», «Rogue One» og «The Last Jedi».

Case in point: Det er bare litt over fire måneder til premieren, og fortsatt er det ikke kommet noen levende bilder i form av teaser eller trailer. Det er knapt med stillbilder også, ut over det ene bildet av skuespillerensembelet i cockpiten til Millennium Falcon og et knippe detaljer som er publisert på Instagram av regissør Ron Howard:

Det får være opp til den enkelte å spekulere i om dette er en ny strategi, a la «The Force Awakens»-regissør J. J. Abrams‘ «mystiske» ikke-markedsføring av blant annet Cloverfield-filmene, eller om det skyldes at Howard helt til nylig har filmet scener til filmen han i oktober erklærte var ferdig innspilt. Howard overtok regien i fjor sommer, etter at de opprinnelige regissørene Phil Lord og Christopher Miller røyk uklare med Lucasfilm.

Men i går offentliggjorde det offisielle Star Wars-nettstedet synopsiset for filmen – altså en mega-kort oppsummering av hva den handler om.

Det er så mega-kort at det knapt er vits i å varsle om at det potensielt kan spoile filmen (men er du ekstremt spoilersensitiv så ok, det kan potensielt spoile filmen):

«Gjennom en serie vågale eskapader dypt inne i en mørk og farlig kriminell underverden møter Han Solo sin fremtidige kopilot Chewbacca og støter på den notoriske gambleren Lando Calrissian, på en reise som vil stake ut kursen for en av Star Wars-sagaens mest usannsynlige helter».

Forholdsvis troverdige kilder har tidligere hevdet kjennskap til at filmen vil vise hvordan Star Wars-universets mest ikoniske romskip, Millennium Falcon, havnet i Solos hender (vi har visst siden 1980 og «The Empire Strikes Back» at han vant det i terningspill fra Lando).

Det som kiler forventingsnerven mest ved synopsiset som nå er ute, er selvfølgelig muligheten for å støte på en viss Jabba the Hutt i denne «kriminelle underverdenen»:

Det er som kjent Alden Ehrenreich som har fått jobben å gestalte den «usannsynlige helten», mens Donald Glover, kjent fra serien «Atlanta», spiller Lando Calrissian, figuren som spilte en stor rolle i såvel «The Empire Strikes Back» som «Return of the Jedi».

Thandie Newton fra «Westworld» og Emilia Clarke fra «Game of Thrones» spiller roller vi fortsatt ikke vet noe om, Woody Harrelson spiller en mentor-figur, mens den britiske skuespilleren Phoebe Waller-Bridge spiller en digital figur gjennom motion-capture-teknikk.