To og en halv måned etter at komikeren lanserte serien på sin egen nettside – helt uten forvarsel, og med en prislapp på henholdvis fem, to og tre dollar for å laste ned de første episodene, røper Louis CK litt om hvordan det gikk.

Ikke så bra.

Vel, serien – med Steve Buscemi og Alan Alda i sentrale roller – har fått mange gode ord kastet etter seg for sitt lavteknologiske og knirkete, men finjusterte og ikke minst svært oppdaterte kammerspill fra en bar i Brooklyn (episodene spilles inn bare dager før de publiseres). Den har blant annet blitt erklært «et mesterverk» av bransjekolleger.

Men etter at første sesong konkluderte forrige uke sitte opphavsmannen igjen med milliongjeld, røpet han på Howard Sterns radioshow i dag.

– Jeg ble så gira på ideen om at serien skulle dukke opp av intet, så jeg lagde de første fire episodene uten å fortelle det til noen, og fikk inn en liten sum. Men når jeg kom til episode fire måtte jeg bare si «hei folkens, jeg har ikke mer penger». Da måtte jeg ta opp lån, forteller CK slik det er gjengitt av The Hollywood Reporter.

Nå har han angivelig to millioner dollar i minus på kontoen, og endrer strategi: Fra å ikke fortelle noen om serien, skal han nå promoteres skiten ut av den (jfr. åpenhjertigheten hos Stern). Det har CK erfaring med at funker.

– Jeg ble med på Jimmy Kimmel Live bare for å teste det ut, og salget eksploderte, sier han.

At det koster penger å lage en tv-serie selv om innsiden av en sliten bar er de eneste kulissene og lyden er så dårlig at det konstant ligger et sus over replikkene, har fyren vært åpen på før: I et av sine mer eller mindre velformulerte nyhetsbrev har han tidligere beskrevet hvordan every second the cameras are rolling, money is shooting out of my asshole like your mother’s worst diarrhea.

Men eksperimentet med å gå utenom alle etablerte distribusjonskanaler var forlokkende fordi CK ønsket at du skulle oppleve en serie uten noen lekkasjer, annonser, trailere, eller annet som kunne gi deg en forhåndsoppfatning av hva det var du skulle se.

Nå er vel den effekten blåst for lengst, men vil du bidra til at en av verdens morsomste menn ikke går konk, og dessuten se en ganske annerledes tv-serie, er dette linken du må ta med deg bankkortet ditt til.