Louis CK er en stor favoritt her på bloggen. Selvfølgelig er han det. Jeg har jo aldri hørt om noen som har sett hans standup eller hans siste komishow «Louie» som ikke er blitt fan. Kanskje jeg vanker for mye sammen med folk som er helt like som meg.

Men nok om det.

Saken er i hvert fall at Louis har blitt hyret inn til å spille en rolle i Woody Allens neste film. Filmen har ikke fått noen tittel ennå, man vet ikke hva den skal handle om, men den spilles i hvert fall inn i New York og San Francisco denne sommeren.

Louis CK er jo – som alle andre amerikanske komikere – en stor fan av Woody Allen, og teaseren som ble sluppet for den kommende tredje sesongen av «Louie» var en ren hyllest til Allens «Manhattan»:

Og det er ikke alt: Pressemeldingen fra Allens folk annonserer også at Andrew Dice Clay skal spille i filmen.

Komikeren og skuespilleren er en stor kulthelt, hvis popularitet (i hvert fall på standupscenen) nådde sitt høydepunkt på slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet.

Sist var han å se i åttende sesong av «Entourage», der han spilte en overdreven, narsissistisk utgave av seg selv.

Øvrige skuespillere i filmen blir Peter Sarsgaard, Alec Baldwin, Cate Blanchett, Bobby Cannavale, Michael Emerson og Sally Hawkins.

Før denne filmen kommer imidlertid Allen med «To Rome With Love», med norgespremiere 29. juni:

Dessuten (litt overraskende, men desto mer gledelig): Dokumentaren «Woody Allen: A Documentary» settes også opp på kino i Oslo.

Premiere er allerede fredag: