Når Disney-konsernet neste år trekker alle sine produksjoner fra Netflix og starter sin egen strømmetjeneste, er det selvsagt ingen grunn til ikke å mobilisere rubbel og bit av helte- og skurkegalleriet de har rettighetene til.

Siden Disney eier såvel Pixar som Lucasfilm og Marvel er ikke det småtterier.

Tidligere i år kom nyheten om at «Iron Man»– og «Jungelboken»-regissør Jon Favreau er satt til å utvikle en Star Wars-serie som utspiller seg mellom filmene «Return of the Jedi» og «The Force Awakens», og nå melder Variety at også kjente figurer fra Marvels kinofilm-univers får egne tv-serier på tjenesten (som er døpt Disney Play).

Blant annet utvikles det egne serier fokusert på Loki, antihelten som ble spilt av Tom Hiddleston fra Thor- og Avengers-filmene (basert på Loke-skikkelsen i norrøn mytologi), og Scarlet Witch, den røde heksa du kjenner i Elizabeth Olsens skikkelse i Captain America- og Avengers-filmene:

Ambisjonene skal være høye: Det er antatt at Disney vil strekke seg langt for å få Hiddleston og Olsen til å gjenta rollene de hadde i filmene, og budsjettene vil ikke stå tilbake for det som stilles til rådighet for store filmstudioproduksjoner.

Hevder Variety, da. Marvel og Disney selv holder selvsagt kortene tett til brystet inntil de er klare til å rulle ut et komplett pr-maskineri.

Også andre figurer fra Marvels kinounivers skal ifølge bransjebladets kilder være aktuelle for egne tv-serier, men Avengers-figurer som allerede har egne filmer skal holdes utenfor (det er jo nok av bifigurer å ta av).

At verdens største medieselskap satser stort på strømmetjenesten er det liten tvil om. Disney forsaker allerede nå store inntekter fra lisensiering av sine filmer og serier når de nå avslutter avtalene med Netflix og andre strømmestjenester.

Disney Play vil dessuten kunne friste med eksklusiv strømming av nye Disney-filmer, inkludert den den kommende filmatiseringen av «Dumbo» og den mye imøtesette Brie Larson-filmen «Captain Marvel», som vi fikk se traileren til i går.

Kanskje også den norsk-utviklede animasjonsserien «Viking Skool», som Disney kjøpte i sommer.

Det er dessuten planer om en ny tv-serie basert på filmtrilogien «High School Musical» samt en ny filmatisering av «Lady og landstrykeren».

Når det gjelder prisen på et strømmeabonnement har Disney annonsert at de vil legge seg under Netflix.