På et tidspunkt husker jeg at det var god grunn til å stille spørsmål ved karriereutsiktene for Harry Potter-kidsa etter at filmserien var ferdig. Særlig Emma Watson framstod som en noe begrenset skuespiller, mens Daniel Radcliffe var for bebrillet til at man kunne se ham for seg i helt andre roller.

Nettopp.

Trolig var det bare vår dårlige fantasi som gjorde at vi tvilte, for både Radcliffe og Watson har spilt i en rekke filmer de siste par åra. Og nå er de i ferd med å ta på seg enda flere svære Hollywood-roller som kan sies å ligge et steinkast eller to (minst) unna Harry Potter-universet.

Daniel Radcliffe er ifølge The Hollywood Reporter veldig nær ved å undertegne kontrakten om å spille i en nyversjon av «Frankenstein».

Filmens manus er skrevet av «Chronicle»-manusforfatter Max Landis, og er en slags postmoderne versjon av Mary Shelleys klassiske historie, som visstnok også vil inneholde en del scifi-elementer.

Radcliffe skal spille pukkelryggen Igor, assistenten til Henry Frankenstein, som ble spilt av Dwight Frye i den klassiske 1931-versjonen:

Emma Watson var jo helt nydelig i fjorårets veldig søte emo-epos «The Perks of Being a Wallflower», og innsatsen gjorde henne trolig fortjent til enda større ting.

Ifølge Variety er hun i innledende samtaler med Disney om å spille Askepott i en ny filmatisering av eventyret, som Kenneth Branagh skal regissere.

Dette er for øvrig ikke første gang at Watson har vært aktuell for denne rollen – hun skulle etter planen også ha hovedrollen i en Askepott-filmatisering som Marilyn Manson (!) ønsket å lage i 2009.

Uansett har Emma Watson et travelt år foran seg. Hun spiller blant annet i Sofia Coppolas kommende «The Bling Ring», Darren Aronofskys «Noah» og den kommende Seth Rogen/Evan Goldberg-komedien «This is the End».

Første stillbilde fra Sofia Coppolas «The Bling Ring».

Disneys Askepott er planlagt for utgivelse i 2014.