I den for ti år siden helt usannsynlige serien norske-skuespillere-får-roller-i-internasjonal-film kommer i dag nyheten om at Lisa Loven Kongsli spiller i «Ashes in the Snow», et drama om ei tenåringsjente som deporteres fra Baltikum til Sibir under andre verdenskrig.

Nyheten har vi fra Variety.

Det unge stjerneskuddet Ben Powley («Diary of a Teenage Girl») og den svenske «Mr Robot»-stjerna Martin Wallström har hovedroller.

Regissør Marius Markevicius har tidligere vært produsent for en annen film med gulag-tema, nemlig Oscar-nominerte «The Way Back» fra 2010:

Filmen spilles inn i Litauen as we speak.

Lisa Loven Kongsli fikk sitt gjennombrudd i den svenske filmen «Turist» («Force Majeure» i utlandet) og gikk videre til en rolle i den kommende DC-filmen «Wonder Woman» mot Gal Gadot og Robin Wright – en oppfølger til årets «Batman v Superman».

Der spiller hun Menalippe, en av de to tantene til vindunderdama, som oppdrar henne til god superhelt.

«Ashes in the Snow» er i skarp motsetning til «Wonder Woman» inspirert av virkelige hendelser, og basert på en storselgende roman fra 2011 som antakelig ville fått en annen tittel hvis forfatter Ruta Sepetys visste hvilken bok som skulle bli det årets bestselger. Romanen heter «Between the Shades of Grey».

Det ble tidligere i år sluppet et bilde fra filmen, med Powley og Jonah Hauer-King, som vi antar sier litt om tonen:

Kaldt og fælt.
Kaldt og fælt.

Et annet kjent fjes i filmen er Sophie Cookson, som hadde en av hovedrollene i «Kingsman: The Secret Service» og «The Huntsman: Winter’s War».

Filmen skal være premiereklar i løpet av året.