Sorry Alexander, hvis du syns det er kjipt at slektskapet kommer opp allerede i tittelen på denne saken. Men hei – vi applauderer sterke filmfamilier her til lands, Norge trenger flere slike.

Og prosjektet Alexander Zwart (28) nå prøver seg på virker spennende. «Date» er en historie om en ensom kvinnelig snikmorder som drømmer om et bedre liv, og kortfilmen ble innspilt over to dager i Oslo før jul. Blant inspirasjonskildene er Nicolas Winding Refns «Drive» og «Le Samouraï» av Jean-Pierre Melville, ifølge filmskaperne snakker vi om en karakterdrevet historie skutt i eksklusive og stilige omgivelser som gir filmen en distinkt edge.

Prosjektet blir nå kjent fordi Alexander Zwart og hans produsent Morten Fossøy prøver å skaffe finansiering via crowdfunding-nettsiden IndieGoGo. Det vil si at du kan donere noen dollar hvis du tror på prosjektet.

Filmen er ferdig innspilt, og klippes for tiden i Los Angeles. Filmskaperne trenger først og fremst bidrag som skal gå til blant annet lydmiks og effektarbeid, og  traileren kan du se i videovinduet øverst.

Alexander Zwart har ifølge IMDB hatt flere jobber på norske filmsett, blant annet som produksjonsassistent på «Sønner av Norge» og «Keeper’n til Liverpool».

Han har også regissert kortfilmen «Dobbeltliv»:

I 2008 lot han seg intervjue i Sogn Avis (Zwart er oppvokst i Lærdal).Her kommer det fram at han har studert teater på Santa Monica College i Los Angeles, før han begynte på en fireårig utdanning innen regi og skuespill i London.

Manuset til «Date» er skrevet av Alexander, som viste det til sin produsentpartner for første gang sommeren i fjor.

Det ville vært stas om vi fikk se «Date» med det første – film om en kvinnelig snikmorder i Norge, hvor ofte skjer det liksom?

Gi så det svir!